ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Kædeforsvar:

"Jeg har gode vilkår som ansat, og dygtige, kompetente kollegaer"

Gode vilkår og professionalisme. Det er, hvad kæderne har bidraget med i tandlægefaget, mener Michael Reiff, der selv er ansat i en kæde. Han er positivt stemt over for kæderne. Læs her hvorfor.

Foto: Maria Fonfara

Michael Reiff

Ansat hos ORIS Tandlægerne

Hvad er din overordnede holdning til tandlægekæderne i dag? 

– Jeg er selv ansat i en kæde, så jeg er nok lidt biased. Jeg er overvejende positiv, men jeg kender jo kun min egen kæde. Jeg har gode vilkår som ansat og dygtige, kompetente kollegaer, der gør en solid indsats hver eneste dag. 

Hvorfor tror du, at der er så stor bekymring i branchen i forhold til kæderne? 

– Jeg tror godt, at tandlæger kan være lidt firkantede og måske lidt konservative og bagstræberiske. Det er måske en lidt hård dom, men mange er nok bekymrede for det ukendte og har svært ved at se det udviklingspotentiale, der kan være. 

Kæderne går måske nok lidt under radaren. Der er ikke den store politiske interesse for området, så længe det bare kører, og der ikke er store mediesager og forsider på Ekstra Bladet. 

Når det er sagt, kan jeg også godt forstå frygten og bekymringen – og nogle af kæderne har et værre ry end andre. Jeg har da også hørt om kollegaer, der har følt sig presset af økonomiske hensyn til at levere et andet fagligt niveau, end de kunne stå inde for. Man skal måske være mere effektiv og sælge lidt mere. Men som fagperson skal man stå fast på det, man synes er fagligt mest korrekt – også over for dem, man er ansat af – og det kan måske godt være sværere for de yngre tandlæger end os med mange år på arbejdsmarkedet i bagagen. 

Hvad kan kæderne bidrage med til branchen? 

– Jeg synes, at de har bidraget med en professionalisme. Særligt under corona oplevede jeg et virkelig smooth og professionelt apparat – der var bare styr på tingene. Både kommunikationen til medarbejderne og patienterne var grundig og hurtig, og det betød, at jeg kunne være tryg og slappe af, fordi jeg vidste, at der var styr på det hele. 

Og så har kæderne også betydet, at mange af de mindre praksisser i udkantskommunerne kan blive solgt, og patienterne stadig kan have en tandlæge tæt på. 

Hvordan ser du udviklingen om 5-10 år? 

– Jeg tror, at der vil komme flere kæder og flere klinikker i de eksisterende kæder. Måske vil der komme nogle klynger, der er geografisk betinget, men også landsdækkende tror jeg, at vi vil se, at kæderne fylder mere i fremtiden.

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE