ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

”Vi er blevet gode sammen og står ved vores beslutninger

Portræt af klinikejere Tanya Lehm Nordestgaard og Lone Scmidt Bloch

Hvordan har jeres lederuddannelse forandret jer som ledere?
– Det har bl.a. gjort, at vi er blevet stærke i at stå ved vores beslutninger, og vi er blevet bedre til at træffe de vanskelige beslutninger, der skal træffes, når man er leder. Det er nok indbygget i os, at vi gerne vil gøre alle tilfredse, og vi har accepteret, at det kan man ikke. Når nogle beslutninger er truffet, står de ikke til forhandling. Vi er nok blevet mere bevidste om, at det er os, der bestemmer.

Hvordan skaber I et godt psykisk arbejdsmiljø?
– Det er vigtigt for os, at der er god stemning på klinikken, både for vores egen skyld, men også fordi patienter kan mærke det modsatte lynhurtigt. Vi skaber det bl.a. ved, at vi spiser frokost sammen, har frugt- og massageordning og holder julefrokost sammen og fejrer klinikkens fødselsdag. Vi er også bevidste om at uddelegere arbejde og give vores personale kurser. Og så ved de, hvor de har os, og vi tolererer ikke, at der er nogen, der ikke har det godt.

INFO:

  • Ejere af Tandlægerne Nordestgaard & Schmidt Bloch i Varde
  • På klinikken er ud over de to ejere en tandplejer, fire klinikassistenter og en elev
  • Lederuddannelse: Tandlægeforeningens Lederuddannelse

Hvad vil det sige?
– Det handler om at gribe problemerne ved nældens rod. Vi har fx oplevet, at der var nogle medarbejdere, som ikke var helt enige om, hvordan nogle arbejdsopgaver skulle udføres, hvilket resulterede i daglig indbyrdes irritation. Vi valgte at indkalde hele teamet til et møde, hvor alle blev inddraget i, hvordan problemet kunne løses. Det hjalp virkelig at se hinanden i øjnene og løse problemet som en fælles opgave for hele teamet. Og så styrkede den proces fællesskabet.

Kan det være svært at fastholde en balance mellem lederrollen og det at dyrke det sociale?
– I forhold til hinanden som ledere er det ikke noget, vi tænker over. Det kan være noget, man tænker mere over i relation til personalet, men ofte er der en naturlig distance, så man kan sagtens hygge sig sammen og være sociale uden nødvendigvis også at skulle være sammen privat. Men de sociale arrangementer handler ikke kun om os og personalet, det handler også om at give personalet plads til at være tætte. Og tilbyde nogle rammer, hvor fællesskabet styrkes, fordi vi netop ønsker en god holdånd.

Hvordan skaber I fællesskabsfølelsen i det faglige arbejde?
– Vi har ikke faste hold på klinikken. Vores klinikassistenter rokerer mellem os tandlæger og skiftes til at være på gulvet. Det er kun receptionen, der har fast bemanding. Det betyder, at vi alle møder hinanden fagligt, lærer af og med hinanden og får skabt relationer.

Hvordan bruger I hinanden som ledere?
– Vi er gode til at snakke om de ting, der sker på klinikken. Vi er ikke enige om alt, men vi inddrager hinanden i vores overvejelser. Det er også noget, vi har fået ud af vores lederuddannelse. Vi bruger også de andre ledere, der var med på kurset. Vi har holdt kontakten, og vi vender forskellige ledelsesspørgsmål med hinanden, og det fungerer rigtig godt. Vi kender jo hinandens klinikker godt efterhånden.

Tips - sådan bliver du en god leder

Lone Scmidt Bloch og Tanya Lehm Nordestgaard:
 

  • Gå forrest og vær et godt eksempel for personalet
  • Vær handlekraftig og stå ved dine valg
  • Dyrk fællesskabet og det gode humør
ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE