ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Billedreportage:

Årskursus 2018 i billeder

I lørdags blev der sat punktum for Årskursus. Ikke bare for i år, men for altid. Tag med på Tandlægebladets billedreportage fra det sidste Årskursus og læs mere om det nye koncept.

TRÆKPLASTRE.
Der var knap 1.900 tandlæger tilmeldt Årskursus i år. Udover mini PA-symposiet var årets trakplastre sessionerne "Hvad stiller vi op med de "orange" caries patienter" og "Antibiotika i privat praksis".
Tekst: Gitte Almer Nielsen / Foto: Lizette Kabré, Nicolas Tobias Følsgaard og Jan Stjerne
Dato: 16.04.2018

 
 

 

ÅRETS HIT. Årets mest populære session var mini PA-symposiet. Her talte adjunkt, ph.d. Christian Damgaard bl.a. om udfordringerne ved parodontal diagnostik og berørte spørgsmålet om, hvorfor det er så vigtigt at diagnosticere marginal parodontitis korrekt. Morten klepp, tannlege, spesialist periodonti, Master of Science, satte fokus på en systematisk og trinvis behandlingsstrategi samt hvordan man kan evaluere og dokumentere effekten af behandlingen. Øystein Fardal, tannlege, spesialist periodonti, MDS, ph.d., sluttede af med at berøre de finansielle og de menneskelige omkostninger ved parodontalbehandlingen.   
Foto: Lizette Kabré

 

FARVEL. Det er sidste gang, at Tandlægeforeningen har holdt Årskursus. Det meddelte Freddie Sloth-Lisbjerg fra talerstolen under åbningen. Fremover kommer arrangementet til at hedde Tandlægedage. Ifølge Tandlægeforeningens formand, har foreningen ladet sig inspirere af Netflix og Boxer-tv, og medlemmerne selv fremover kunne sammensætte deres kursusprogram. Der bliver seks til otte timers gratis efteruddannelse, som en del af medlemskontingentet kombineret med "pay-per-view" – gå til, hvad du har lyst til.   
Foto: Nicolas Tobias Følsgaaard

 

FARVEL SCANDEFA. Når Årskursus til næste år bliver afløst af Tandlægedage, kommer det også til at påvirke dentalmessen Scandefa. De to dele, Scandefa og Årskursus, vil nemlig blive lagt sammen til ét stort fælles arrangement, så de i højere grad bliver integreret i hinanden. Men den endelige udformning er ikke klar endnu.   
Foto: Lizette Kabré

 

WOW-EFFEKT. Igen i år bød dentalmessen Scandefa på masser af stande med dentaludstyr, og så var der også de stande, der var lidt mere kuriøse. Tesla var med på messen for første gang og kunne præsentere dette vidunder, som tiltrak sig en del opmærksomhed, og som ifølge repræsentanter for bilmærket også resulterede i en liste med flere interesserede købere.   
Foto: Lizette Kabré

 

SAMARBEJDE. Årskursus er for hele teamet. Torsdag og fredag eftermiddag kunne klinikassistenter blive klædt på til helt eller delvist at anlægge kofferdammen på patienter for at øge smidigheden under behandlingsopstart.   
Foto: Lizette Kabré

 

OPBAKNING. Der var stående ovation til Tandlægeforeningens formand efter hans tale ved den officielle åbning af Årskursus. Landets tandlæger er ude i et så kraftigt et stormvejr, at vi aldrig nogensinde har oplevet noget lignende, sagde Freddie Sloth-Lisbjerg og henviste til mulig strejke og lockout på det offentlige område samt den kommende særlov på det private område. Han opfordrede til at stå sammen - ikke fordi tandlæger er imod forandringer. Men fordi der er en faglighed og en etik at værne om.   
Foto: Lizette Kabré

 

SPEAKERS CORNER. Som et nyt initiativ inviterede Tandlægeforeningen til fredagsbar med åben mikrofon fredag eftermiddag. Flere medlemmer og fagpolitikere gjorde brug af muligheden for at drøfte højaktuelle emner - en af dem var Eddie Basson. Han advokerede bl.a. for, at landets tandlæger står sammen og hjælper og bruger hinanden konstruktivt. Han berørte også den kommende særlov og spurgte bl.a. tilhørerne, om de var i tvivl om, hvordan deres kollegaer vil forholde sig til loven.   
Foto: Jan Stjerne

 

SVÆRT VALG. Freddie Sloth-Lisbjerg fastslog, at landets privatpraktiserende tandlæger står overfor et af de sværeste valg, de nogensinde har truffet, når de skal gøre op med dem selv, om de vil tilslutte sig eller stå udenfor særloven. Og han understregede, at konkurrencelovgivningen betyder, at Tandlægeforeningen ikke må anbefale det ene eller det andet, men at foreningen vil sørge for at klæde medlemmerne på så godt som muligt, så hver især kan træffe sin egen beslutning.   
Foto: Lizette Kabré

 

TRÆKPLASTRE. Der var knap 1.900 tandlæger tilmeldt Årskursus i år. Udover mini PA-symposiet var årets trakplastre sessionerne "Hvad stiller vi op med de "orange" caries patienter" og "Antibiotika i privat praksis".   
Foto: Lizette Kabré

 

DENTSPLY-VINDER. Koronektomi er på visse indikationer et sikkert alternativ til behandling af retinerede tredje molarer i underkæben. Det er konklusionen på den undersøgelse, der ligger til grund for vinderforslaget i årets Dentsply-konkurrence. Manden bag er fra Danmark, nærmere bestemt Institut for Odontologi og Oral Sundhed ved Aarhus Universitet. Han hedder Mads Hagen Pedersen, og hans planche og præsentation blev i forbindelse med Årskursus valgt som den bedste blandt de 14 projekter indleveret af studerende fra Norden, Baltikum og Holland.

Foto: Nicolas Tobias Følsgaaard    

 

 

 

 

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE