Annonce
3 gode råd:

Bliv smerterne kvit

Døjer du med smerter i bevægeapparatet pga. dårlige arbejdsstillinger? Så skal du læse med her, hvor ergonomisk konsulent Mette Krebs giver sine tre bedste råd til, hvordan du undgår smerter. 

Dato: 28.02.2018

1. Placer patienten rigtigt

Du skal aldrig starte med at spørge patienten "ligger du godt?". Det er dig, der skal vide, hvad den mest hensigtsmæssige placering er i forhold til den opgave, I skal løse. Hvis patienten kommenterer måden, du placerer dem på, så prøv at sige ”kan det gå?” eller ”når du ligger sådan, kan jeg se, hvad jeg laver”. Jeg anbefaler, at du øver dig i, hvordan du bedst placerer patienterne i forhold til, hvor i munden du arbejder. 

 

2. Lyt til din krop

Hvordan har din krop det egentlig? Det er ikke meningen, det skal gøre ondt at arbejde, men det er mit indtryk, at alt for mange tandlæger accepterer smerter som en del af jobbet. Husk det er nemmere at forebygge end at "rydde op”, så mærk efter og tag signalerne seriøst.
Vær stærk, vær smidig og træk vejret.

 

3. Bevæg dig og stræk dig 

Det er meget vigtigt, at du bevæger dig i løbet af arbejdsdagen. Bare små øvelser og små stræk vil gøre en stor forskel, fordi bevægelserne vil få gang i dine led og muskler og dermed i blodcirkulationen. De store øvelser kan du gemme til din fritid. Her er et fokus på  korsettets muskler en god ting. Og husk det vigtigste er, at du gør noget.

Kommentarer
Annonce