ANNONCE
Annonce
Klinisk vejledning:

Brug af forsegling

Har fissurforsegling på molarer hos børn og unge med høj cariesforekomst en cariesreducerende effekt? Og er der evidens for effekten af forsegling af kaviteret okklusal caries? Få svarene i to kliniske vejledninger om forsegling, som en arbejdsgruppe fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed ved Aarhus Universitet har udarbejdet. 

Foto: Sergii Kuchugurnyi / Shutterstock
Dato: 23.10.2018

Tandlæger og tandplejere bliver konstant udfordret af nye produkter og nye metoder til sygdomskontrol. Den udfordring har Institut for Odontologi og Oral Sundhed (IOOS) ved Aarhus Universitet besluttet at imødekomme ved at formulere en række videnskabeligt baserede vejledninger til brug for hele tandplejeteamet. Tidligere på året udgav instituttet en vejledning i brugen af fluorid, og nu har en arbejdsgruppe ledet af lektor og ph.d. Irene Dige udarbejdet en vejledning i brug af forsegling, samt en vejledning i klinisk procedure for forsegling.

- Tandlæger kan bruge vejledningerne til at blive opdaterede på den nyeste evidens inden for området forsegling. Den kliniske vejledning i forsegling indeholder ligesom den seneste vejledning om brugen af fluorid både anbefalinger, men også hvad der for tiden er og ikke er tilstrækkelig evidens for at anbefale. Procedurevejledningen omtaler fissurforsegling med plastbaserede materialer og glassionomer, forklarer Irene Dige.
 

Vejledningen "Klinisk vejledning i brug af forsegling" gennemgår:

  • Fissurforsegling (terapeutisk og forebyggende)
  • Forsegling af kaviteret okklusal caries
  • Approksimal forsegling
  • Infiltration

 

Vejledningen "Kliniske procedurer for brug af forsegling" gennemgår:

  • Forsegling – plastbaserede materialer
  • Fissurforsegling – glasionomerbaserede materialer

 

Klik her for at se de to vejledninger

 

Vejledningerne er lavet i samarbejde mellem forskere, afdelings- og undervisningstandlæger samt tandplejere ansat ved IOOS med det formål at styrke det tværfaglige arbejde i det odontologiske team ved ikke kun at fremhæve den højeste videnskabelige evidens, men også at svare på typiske spørgsmål vedrørende den praktiske udførelse af forskellige procedurer.

Vejledningerne vil løbende blive opdateret, så de altid afspejler den nyeste evidens på området.

Kommentarer
ANNONCE