Ny start:

”Det er faktisk rart at komme i gang

Fra barsel til ansat hos Tandlæge Uffe Vang Hjelm i Kolding

Tekst:
»Jeg er heldig at have en chef, som forsøger at sætte nogle rammer, der tilgodeser familielivet
Foto:
Palle Peter Skov

PERNILLE STAMPE / 33 ÅR

Du har en søn på otte måneder og nu et job. Hvordan jonglerer du det?
– Jeg er heldig at have en chef, som er meget fleksibel, og som forsøger at sætte nogle rammer, der tilgodeser familielivet. Det gælder ikke kun mig, men alle på klinikken. Vi har derfor aftalt, at jeg starter op med 21 timer, og dem fordeler jeg over ugens dage, så jeg har korte dage. Fra februar går jeg op på 34 timer. Jeg synes, det er flot, at han har givet plads til, at jeg kan starte på deltid.

Hvorfor ikke bare holde barsel frem til februar?
– Jeg synes faktisk, det er rart at komme i gang, og jeg har kunnet mærke et andet behov for at komme ud og i gang end under min første barsel. Men det er også vigtigt for mig at være hjemme, når Rasmus er så lille – jeg skal kunne se mig selv i øjnene.

Er work-life-balancen vanskelig som tandlæge?
– Jeg kan godt mærke, det er udfordrende. Man er meget på overfor patienter, og så kommer man hjem, og så skal man også være på. Jeg skal nok blive bedre til at sige pyt, men det er en udfordring, når man godt kan lide at have styr på tingene.

Hvad tiltalte dig ved jobbet hos Uffe Vang Hjelm?
– Her er plads til at være den tandlæge, jeg gerne vil være både kollegialt og fagligt. Det er bl.a. værdier som ærlighed og empati, som er vigtige for mig, og at der er en faglig tilgang, hvor patienternes behov og ønsker bliver respekteret.

Tror du, at de værdier er under pres med den udvikling, der sker i øjeblikket?
– Jeg kan godt være bekymret for udviklingen. Der er gået meget business i branchen bl.a. med kæderne, hvor jeg fornemmer meget topstyring. Personligt kan jeg ikke se mig på sådan en klinik, for det er ikke derfor, jeg er blevet tandlæge. Jeg er blevet tandlæge fordi, jeg brænder for det faglige og det menneskelige samspil med patienten.

Vil der fortsat være plads til tandlæger som dig om 10 år?
– Ja, det tror jeg. Når jeg ser, hvor meget det betyder for mine patienter, at der er en relation mellem os, og hvor vigtigt nærværet er, kan jeg ikke tro, det forsvinder. Patienter vil gerne føle, deres behov bliver respekteret, og at de får en personlig behandling – at der er tid til dem. Jeg tror, det er nogle kerneværdier for faget.

CV

2009: Færdiguddannet fra Tandlægeskolen i København
2009-15: Ansat tandlæge i Esbjerg
2015-16: Ansat tandlæge hos Tandlæge Uffe Vang Hjelm og barsel
2016-: Ansat tandlæge hos Tandlæge Uffe Vang Hjelm