ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Tandlæger efter Arbejdsretten:

"Det gjorde faktisk ret ondt"

Den såkaldte Facebook-sag, som 10 tandlæger og Tandlægeforeningen nu er frifundet i, har varet i over et år. Her fortæller fire af tandlægerne, hvordan sagen har påvirket dem.

Tekst: Mette Wallach

Der skal normalt meget til at ryste mig

matteo ekbatani, klinikejer hos godtand, frederiksberg

- Der skal normalt meget til at ryste mig, men jeg blev meget overrasket over, at det her kunne komme så langt. Jeg kan fx ikke forstå, at sagen ikke blev prøvet først. Det var jo ligesom at blive anklaget for at have stjålet tyggegummi i en butik, man aldrig har været i.

Og hvis det er så nemt at slæbe nogen i retten på et meningsløst grundlag, så kan enhver jo gøre det. Jeg ser det som en magtdemonstration fra HK’s side, som har haft langt større konsekvenser for os end for dem. Hvem skal dække vores omkostninger? Jeg har mistet tilliden til lovgivningen. Bare det, at man kan blive anklaget for at diskutere noget arbejdsrelateret – endda i en lukket gruppe - når vi har ytringsfrihed, synes jeg er utroligt.

Det gjorde faktisk ret ondt

marie mikkelsen, klinikejer hos nibe tandklinik

- Ingen i retten var i tvivl om, at jeg var ret påvirket. Og det har kostet mange søvnløse nætter, især da det startede og op til retsmødet. Det har været hårdt at forberede sig på retssagen og så alligevel komme til at sidde og vise sig selv allermest sårbar, fordi jeg skulle fortælle, hvor økonomisk og psykisk presset jeg var. Det var hårdt at besvare spørgsmål, som udelukkende havde til hensigt at få mig til at sige noget, som HK kunne bruge imod os.

Bagefter havde jeg en følelse af, at jeg ikke havde fået plads til at sige, hvad jeg gerne ville – nemlig at jeg ikke var en grisk tandlæge, der træder på mine ansatte. Det gjorde faktisk ret ondt.

Jeg grinede højt

carsten lauritzen, klinikejer hos tandlægehuset i herfølge

- Da jeg læste klageskriftet, grinede jeg højt, fordi det var så langt ude. At jeg skulle have truet mine klinikassistenter med ikke at blive genansat er så langt fra virkeligheden. De har jo bevidst valgt at misforstå mig. Men der jo en muldvarp i vores lukkede gruppe. Så det tager jeg selvfølgelig til efterretning. Ikke fordi jeg ikke kan stå inde for, hvad jeg skriver, men fordi jeg igen risikerer at skulle bruge al min energi og tid i et helt år på et fuldstændigt meningsløst grundlag.

Selvom jeg er glad for, at sagen er afsluttet, så er jeg meget irriteret over, at HK slipper med at skulle betale 5.000 kr. i sagsomkostninger, og at vi ikke får kompensation.

Jeg kaldte mig selv for forbryder

jette michaelsen, klinikejer hos tandlægehuset, store merløse

- Jeg har et tæt forhold til mine ansatte, som har været hos mig i 16-23 år. Når nogle spørger, hvem der er chef, plejer jeg at sige, at jeg ikke ved, hvem det er i dag. Men sagen påvirkede mig personligt. Jeg prøvede at sige til mig selv, at det værste, der kunne ske, var, at jeg skulle af med nogle penge, men jeg har aldrig nogensinde haft noget med retssystemet at gøre, så det fyldte alligevel. Til sidst prøvede jeg at se det sjove i det og kaldte mig selv for forbryderen.

Her efter afgørelsen optager HK stadig mine tanker. Hvis der havde været noget i den her sag, så ville alles retssikkerhed være blevet krænket.

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE