ANNONCE
Annonce
Ny start:

"Det var måske lidt overilet at sælge klinikken

Først fortrød han, at han solgte klinikken, men i dag er Henrik Ewertsen glad for at prøve at arbejde med noget helt andet end tænder.

Henrik Ewertsen
Tekst: Anna Katrine Ahrenst Jørgensen / Foto: Thomas Nielsen

Fra klinikejer til pensionist og buschauffør

Du var tandlæge i 40 år, og så valgte du at pensionere dig. Hvorfor lige da?
– Jeg blev 70 år og tænkte, at nu måtte det være på tide at gå på pension og nyde livet uden stress og jag. Men jeg fortrød, da jeg havde solgt klinikken. Imidlertid var jeg så heldig at få nogle vikarjobs som tandlæge rundt omkring i landet, men det ebbede ud efter et par år. '

Hvorfor fortrød du dit valg om at pensionere dig?
– Jeg savnede mine kolleger på klinikken, patienterne og faget. Jeg har altid elsket at lave tænder. Så det var måske lidt overilet at sælge klinikken, da jeg gjorde det. Jeg manglede den personlige og sociale kontakt, som følger med jobbet.

Hvordan endte du som chauffør for FLEX trafik?
– Jeg havde kvalifikationerne til at køre bus, og så var jeg så heldig, at Det Nye Trafikselskab ansatte mig, da de manglede en chauffør. Jeg er meget glad for jobbet. Jeg er ikke så godt lønnet, men jeg har min pension, og nu har jeg stået på den samme klinik i 40 år og set på den samme udsigt og på de samme patienter. Nu ser jeg hele Sjælland, Lolland, Falster og Møn og en masse nye personer og steder og årstidernes skiften. Det er meget smukt og givende.

Hvordan har du det med dit valg i dag?
– Jeg fortrød det, dengang jeg solgte, men det gør jeg ikke i dag. Der er kommet så mange krav og besværligheder, så på den måde er jeg glad for, at jeg ikke ejer en klinik. Jeg har stadig et CV stående på Dentaljob, og faktisk blev jeg kontaktet forleden af en kollega, der havde brug for hjælp på sin klinik. Den er ikke helt uddød. Jeg holder stadig min uddannelse ved lige med kurser og efteruddannelse, men det er nu mest af interesse for faget.

 

CV

 • 1971
  Kandidat fra Tandlægehøjskolen i København
 • 1972-1977
  Ansat tandlæge i først Frederiksværk, så Skjern
 • 1977-2013
  Klinikejer i Stenløse
 • 2013-2016
  Vikar som tandlæge
 • 2016-
  FLEX chauffør hos Det nye Trafikselskab

I Ny start går Tandlægebladet tæt på skift i (arbejds)livet som tandlæge. Hvis du selv eller en kollega står overfor et karriereskift eller en omvæltning, som du har lyst til at fortælle om, hører redaktionen gerne fra dig på TBredaktion@tdl.dk

Kommentarer
ANNONCE