ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Voxpop:

Er du klar til et risikobaseret tilsyn?

Styrelsen for Patientsikkerhed har meldt ud, at de vil foretage 100 planlagte risikobaserede tilsyn i år. Er du klar til et tilsyn? Tandlægebladet har spurgt tre tandlæger. 

Michael Secher, klinikejer, København K 
Er I klar, hvis I får et tilsyn? 
– Ja, sådan rimelig. Vi har taget et par kurser og snakket med tandlæger, som har haft besøg, og de siger, at Styrelsen slet ikke er så nøjeregnende, som man skulle tro.  

Har du oplevet, at det gav værdi?
– Ja og nej. Ja, fordi vi er blevet opmærksomme på nogle arbejdsprocedurer, der kunne strammes op. Nej, fordi det har taget så meget tid. Ikke af klinikkens tid, men af min tid som klinikejer. Og det er tid, som ikke bliver honoreret. 

Hvori ligger den største udfordring? 
– Det er ingen udfordring, men nærmere et irritationsmoment. Hvorfor skal jeg betale ca. 7.000 kr. om året, for at de kan besøge mig en gang på 10 år for i et par timer at tjekke tilfældige krav?

 

Søren Zedlitz Mikkelsen, klinikejer, Skødstrup
Er I klar til et tilsyn? 
– Det tænker vi. Administrativt har det taget lidt tid, og det har været udfordrende i den forstand, at der har været tvivl om, hvordan det risikobaserede tilsyn ville blive håndteret. Men vi har hørt fra kollegaer, at det har været en fin oplevelse.

Hvordan har I forberedt jer?
– Vi har haft det oppe at vende på personalemøder, og vi er blevet skarpere på, hvem der har hvilke ansvarsområder. Alle ansatte har for nylig været på journalføringskursus for at sikre os, at alt er, som det skal være, og at vi ikke lever i gamle vaner.

Har du oplevet, at det gav værdi?
– Nej, det synes jeg ikke. De konstant stigende krav til dokumentation er administrativt tunge og kræver mange klinikassistenttimer. Selvfølgelig skal tandlægebranchen holde et højt niveau, men mange krav bliver kørt for stift og firkantet.

 

Anette Sejrup, klinikejer, Kruså 
Er I klar, hvis I får et tilsyn? 
– Ja, det vil vi mene. De sidste småting kan blive finpudset på en halv time. 

Hvordan har I forberedt jer? 
– Vi har lavet kvalitetssikring ud fra Sundhedsstyrelsens oplæg. Så vi har arbejdet med bedre journalskrivning, ansvarsfordelinger, markering af sterilt gods osv. Vi har i det hele taget bare optimeret strukturen. 

Har du oplevet, at det gav værdi?
– Ja, det synes jeg. Det har hjulpet med at sætte fingeren på de ting, som kunne forbedres, og det har virkelig givet et løft. Det virkede temmelig træls, lige da vi fik de nye retningslinjer, men vi har vendt det til noget positivt.  

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE