Annonce
Formand:

Erhvervsudygtighedsforsikringen skal være billigere

Det er ambitionen, at Erhvervsudygtighedsforsikringen skal blive billigere. Det siger formanden for Tandlægernes Tryghedsordninger, der ligesom Tandlægeforeningens formand er glad for afstemningsresultatets klare budskab.

Tekst: Gitte Almer Nielsen / Illustration: Julie Asmussen

Erhvervsudygtighedsforsikringen skal fortsat være tvungen. Det har Tandlægeforeningens medlemmer slået fast i urafstemningen om forsikringens obligatorium med en stemmeprocent på knap 60.
Og det blev et klart ja. 67,3 % stemte for, mens 32,7 % stemte imod. 

Vejen er fastlagt
Både i Tandlægeforeningen og hos Tandlægernes Tryghedsordninger er man glade for det klare budskab, som medlemmerne har sendt.

- Jeg vil gerne have lov til at kvittere mange gange overfor medlemmerne, fordi de har sat sig ind i en svær problematik og har stemt. Det blev et klart svar, og der er nu ingen diskussion om, hvilken vej vi skal gå, understreger Freddie Sloth-Lisbjerg, formanden for Tandlægeforeningen. 

Bag de ca. 33 %, der stemte imod, gemmer der sig ca. 600 medlemmer, og dem bliver man nødt til at tage alvorligt, understreger Tandlægeforeningens formand. 
- Ingen kan leve med, at de melder sig ud, siger han og understreger, at man derfor vil gå i dialog med Tryghedsordningerne om det kommende udbud.

EUF skal være billigere
Hos Tandlægernes Tryghedsordninger er man allerede fuldt ud opmærksomme på det store mindretal.

- Dem, der har stemt imod af ideologiske årsager, kan vi ikke gøre noget ved. Men vi er opmærksomme på, at modstanden også skyldes pris, og at ordningen ikke opleves så fleksibel. Det er derfor nogle af de ting, vi vil se på, inden vi sætter forsikringen i udbud, siger Niels Bruun, formand for Tandlægernes Tryghedsordninger, og pointerer: 

- Det er min ambition, at Erhvervsudygtighedsforsikringen skal blive billigere. 

Ifølge Niels Bruun er der forskellige muligheder for at sænke præmien. Det er bl.a. størrelsen på udbetalingerne, men også dækningsgraden er i spil. 

- Vi må se, hvad vi kan skrue på. Vi har allerede skruet på forsikringen de sidste to år, og stramningerne ser ud til at virke.

 

Det kommer der til at ske
Tandlægernes Tryghedsordninger skal sende Erhvervsudygtighedsforsikringen i udbud i løbet af de kommende måneder. Udbuddet skal være afsluttet den 30. juni, og den nye forsikring gælder fra den 1. januar 2019.

Kommentarer
Annonce