Annonce
Billedreportage:

Flere tusind demonstrerede i dag ved Christiansborg

Tandlæger og deres ansatte kom i dag fra hele landet for at demonstrere mod særloven, der var til førstebehandling i Folketinget senere på dagen. I spiller hazard med tandsundheden, lød budskabet til politikerne på Christiansborg. Tag med til dagens demonstration i billedreportagen neden for.

Tekst: Trine Ganer / Foto: Lizette Kabré
Dato: 09.05.2018

Klik på billedet neden for for at åbne billedhjulet og se mere fra dagens demonstration.

TALSMAND.
Vi er her ikke på vores egne vegne, vi er her fordi, vi er bekymrede for vores patienter og for tandsundheden i Danmark, lød det fra en af initiativtagerne Morten Worsøe, da han bød velkommen til de mange fremmødte.
Foto:
Lizette Kabré
NOK ER NOK!
Folk samledes først på pladsen foran trappen op til Christiansborg, men forsamlingen voksede og spærrede vejen, og Politiet måtte genne demonstranterne om på pladsen foran Thorvaldsens Museum, hvor der var bedre plads.
Foto:
Lizette Kabré
DEMONSTRANTER.
På få dage er det lykkedes initiativtagerne til demonstrationen via Facebook-gruppen Tandlæger at mobilisere kollegaer fra hele landet, der har lukket klinikken for at tage alle ansatte med til Christiansborg Slotsplads. Ifølge Politiet var der 2-3000 fremmødte.
Foto:
Lizette Kabré
UNIFORM.
Langt de fleste var mødt frem i kliniktøj, og med sig havde de bannere og balloner.
Foto:
Lizette Kabré
DET ER I DAG ET VEJR.
Melodien til dagens fællessang var velvalgt! ”En særlov truer os på vores job, så kvaliteten ej kan bli’ i top”, lød testen blandt andet.
Foto:
Lizette Kabré
TAND-USUNDHED.
Der var klar tale til de af Christiansborgs politikere, der kiggede ud vinduet ned på de mange fremmødte. Så vidt Tandlægebladets udsendte kunne spotte, var det kun to af de sundhedspolitiske ordførere, Kirsten Normann Andersen (SF) og Flemming Møller Mortensen (S), der havde vovet sig ned til forsamlingen for at høre budskaberne.
Foto:
Lizette Kabré
OPMÆRKSOMHED.
Medierne har dækket dagens demonstration intenst, og både Tandlægeforeningens formand og initiativtagerne til demonstrationen stillede op til adskillige interviews i løbet af dagen. Her er det formand Freddie Sloth-Lisbjerg, der giver interview til til Tv-Avisen.
Foto:
Lizette Kabré
OPBAKNING.
Formand for Tandlægeforeningen takkede for den flotte kulisse for det møde, han var på vej til på Christiansborg. ”Det har ikke noget med vores økonomi at gøre. Det handler om vores ret til at give patienterne den behandling, de har krav på”, sagde formanden til forsamlingen.
Foto:
Lizette Kabré
KAMPKLAR.
”Det slutter i ikke i dag. Vi skal blive ved med at kæmpe for fagligheden. Ellers kunne vi jo lige så godt blive politikere”, lød det sarkastisk fra Palle Christiansen, der var blandt dagens talere.
Foto:
Lizette Kabré

Kommentarer
Annonce