ANNONCE
Annonce
Potpourri:

HGF i ord og billeder

Formandsvalg, fremtidens tandpleje og valg til hovedbestyrelsen var blandt emnerne på dagsordenen til Tandlægeforeningens hovedgeneralforsamling, der blev afholdt 24. november i Vejle.

Tag med og mærk lidt af stemningen i dette billed-potpourri. Du kan også læse den nyvalgte formands umiddelbare reaktion efter valget her.
 

Dato: 22.11.2018

FARVEL:
Afgående formand for Tandlægeforeningen, Freddie Sloth-Lisbjerg, takkede af efter syv år som formand med en 45 minutter lang beretning og stående bifald fra salen. "Gå aldrig på akkord med uretten er blevet et af mine mottoer. Det er det, som styrer mig – både som formand for Tandlægeforeningen, som tandlæge og som Freddie. Og jeg er parat til at kæmpe for mine værdier og slås for det, jeg tror på," fastslog Freddie Sloth-Lisbjerg fra talerstolen.
Foto:
Niels Hougaard
Salen
STEMNING:
Der var god stemning blandt de delegerede i salen, der flere gange i løbet af dagens debatter brød ud i latter.
Foto:
Niels Hougaard
ØKONOMI:
Direktør i Tandlægeforeningen, Joakim Lilholt, fremlagde foreningens årsregnskaber og budgetter for de kommende år, der blev vedtaget af generealforsamlingen.
Foto:
Niels Hougaard
STEMNING:
Der var god stemning og snak i kaffepauserne under dagens generalforsamling. Her er det Kit Vibe Hastrup Iuel, Charlotte Holm Busk og Henrik Harmsen i livlig snak.
Foto:
Niels Hougaard
STEMNING:
Der var god stemning blandt de delegerede i salen, der flere gange i løbet af dagens debatter brød ud i latter.
Foto:
Niels Hougaard
FORMANDSVALG:
Susanne Kleist (nr. to fra venstre) blev valgt som ny formand for Tandlægeforeningen med 50 ud af 67 af repræsentantskabets stemmer. Susanne Kleist er klinikejer i Roskilde og har været aktiv i fagpolitik i Tandlægeforeningen i mange år bl.a. som formand for klinikejerne og medlem af hovedbestyrelsen.
Foto:
Niels Hougaard
FORMANDSVALG:
Palle Christiansen var kandidat til formandsposten i Tandlægeforeningen, men opnåede i anden valgrunde kun 17 ud af de krævede mindst 45 stemmer. Og det ærgrede ham: "Jeg havde jo håbet på, at det kom til en urafstemning. Jeg mener, at det bør være medlemmerne, der vælger deres formand. Men sådan er systemet. Nu er det afgjort, og så må vi i arbejdstøjet," sagde han til Tandlægebladet kort efter generalforsamlingens afslutning.
Foto:
Niels Hougaard
FORMANDSVALG:
Peter Østergaard stillede op som formand for Tandlægeforeningen, men valgte at trække sig efter første valgrunde, hvor han opnåede 11 stemmer ud af repræsentantskabets 67 mulige. "Signalet var tydeligt, og jeg tog derfor konsekvensen og trak mit kandidatur," sagde han fra talerstolen før anden valgrunde.
Foto:
Niels Hougaard
UDVALG:
Privatansatte Tandlægers Udvalg (PATU) koordinerer, hvem der stiller op til udvalget inden afstemningen.
Foto:
Niels Hougaard
UDVALG:
Her er det Klinikejerne (KEU), der forbereder afstemningen om de ledige pladser i udvalget forud for afstemningen.
Foto:
Niels Hougaard
HÆDERSMEDLEM:
Susanne Andersen, tidligere formand for Tandlægeforeningen, blev udnævnt til hædersmedlem af Tandlægeforeningen for sit store internationale, fagpolitiske arbejde. Freddie Sloth-Lisbjerg overrakte på vegne af hovedbestyrelsen foreningens æresnål i sølv med ordene: "Du har været meget bevidst om din rolle som alle tandlægers formand. Du har om nogen fortjent denne pris." Og det var en meget rørt og overrasket Susanne Andersen, der tog imod hæderen: "Freddie spurgte før, om det havde været svært at være "past president". Det har det ikke indtil nu. Han har været forholdsvis nem at have med at gøre. Men det her er at tage fusen på mig. Jeg er så beæret - tusind tak!"
Foto:
Niels Hougaard

Kommentarer
ANNONCE