ANNONCE
Annonce
Voxpop:

Hvad er dit faglige nytårsforsæt?

Et nyt år står for døren, og med det følger som regel nye målsætninger og håb om drømme, der skal indfris. I voxpoppen her kan du læse om tre tandlægers faglige nytårsforsætter. 

Rikke Rathsach-Dreijer, Leiden
– I år har særligt to ting gjort indtryk på mig.

Det første er facebookgruppen Tandlæger, der er et skønt diskussionsforum.

Det andet er, at kursustimerne i Alsace, hvor jeg de sidste 16 år har optjent størstedelen af mine danske kursuspoint, stopper. Jeg skal derfor finde en erstatning for ikke kun timerne og det gode selskab, men især for linket mellem os danske tandlæger, der arbejder rundt omkring i Europa. Det har været en unik mulighed for at stikke hovederne sammen og udveksle stort og småt.

Næste år vil jeg styrke min arbejdsglæde som tandlæge. Efter 16 år med egen klinik, vil jeg nu fokusere på at lave det, der giver mig glæde. Så håber jeg at kunne genvinde noget arbejdsglæde, da der efterhånden var meget fokus på rutinearbejde.

 

Carsten Blok, København
– Jeg er den type, der elsker årsskifter og er kæmpe fan af nytårsforsæt. Faktisk har jeg en idé om at lade hver måned være starten på adoptering af ny viden, så det stadig er sjovt at gå på klinikken.

Mit ultimative nytårsforsæt er dog helt klart, at den digitale rejse, jeg påbegyndte for mange år siden, skal trimmes og forbedres

Omkring det fagpolitiske vil jeg ønske, at man ikke anlagde en ”os-mod-dem” tilgang. Hertil at man gennem de rigtige kanaler søger bedst indflydelse på vores hverdag over for vores politikere, som indrømmet ikke er en nem opgave.

Og over for mine kollegaer vil jeg ikke ændre en tøddel. Jeg har altid værdsat TF's kollegiale vedtægter og mener, at vi kun gennem gensidig respekt får en anstændig adgang til behandling af vores patienter.

 

Peter Østergaard, København
– Når et nytårsforsæt er en beslutning om at handle eller leve på en anden måde i det nye år, så må jeg vel gøre noget andet i 2020? Fx ikke blive 'fagligt beruset'? Holde mig 'fagligt ædru'? Lave nogle 'faglige armbøjninger'?

Er ordsproget: 'Lyder dit nytårsforsæt på ikke at drikke alkohol, så træf det, mens du er ædru', så er det vist et dårligt tidspunkt for mig at fremsætte et fagligt nytårsforsæt.

For i disse dage er jeg fagligt beruset af de mange gode millioner på finansloven til straks­tandpleje for de dårligst socialt udsatte.

Når der kommer en del fagpolitisk arbejde med det også, så må mit faglige nytårsforsæt blive at være mere Peter som klinisk tandlæge. For entusiasmen som fagpolitisk tandlæge bobler jo frem. Det må jeg balancere bedre.

 

Tandlægebladet er altid på udkig efter nye tandlæger til at medvirke i voxpoppen. Så hvis du har lyst til at blive en del af vores voxpop ­ panel, hører redaktionen gerne fra dig på TB@tdl.dk

Kommentarer
ANNONCE