ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

”Jeg er klar til at strejke

Kommunalt ansatte tandlæger i 10 kommuner er klar til konflikt. En af dem er Kristine Thorlacius, som er distriktstandlæge i den kommunale tandpleje i Høje-Taastrup. 

OK18.
For Kristine Thorlacius er det vigtigt, at offentlig ansatte skal have en reallønsfremgang, der svarer til de privatansattes. 
Tekst: Gitte Almer Nielsen / Foto: Jeppe Carlsen
Dato: 07.03.2018

Kristine Thorlacius, distriktstandlæge i den kommunale tandpleje i Høje-Taastrup

 Er du klar til at strejke?
- Det er jeg. Jeg er i hvert fald forberedt på det. Jeg har fulgt forhandlingerne tæt og sat mig ind i de gældende regler for strejke og lockout. Det kom heller ikke som den store overraskelse, at jeg blev udtaget til strejke. Når man arbejder i Høje-Taastrup, hvor chefforhandler for KL, Michael Ziegler, er borgmester, så er man ekstra forberedt. Men det er trist, hvis vi bliver nødt til at tage den så langt, at patienter og borgere potentielt set bliver ramt. Det bedste ville være, hvis man kunne blive enige om et forlig, hvor begge parter ser sig som vindere. 

 Hvordan er stemningen hos jer?
- Stemningen er god, og som den plejer. Alle er forberedte. Vi er villige til at kæmpe for vores sag og stå sammen. Det er vigtigt, vi viser solidaritet og støtter op om rimelige arbejdsvilkår for de offentlige ansatte. For mig personligt er det vigtigt, at vi som offentlig ansatte skal have en reallønsfremgang, der svarer til de privatansattes. 

Er du bekymret for en lockout?
- Nej, det er jeg egentlig ikke. Med en stærk fagforening i ryggen, føler jeg mig tryg, uanset om det ender med strejke eller lockout. Jeg er lige godt stillet.

Kommentarer

2 Kommentarer

TEST
NY TEST
ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Emner