ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

”Jeg kommer sikkert til at blive rigeligt udfordret

Sarah Kamounah har altid leget med idéen om at forske, og med sit nye projekt er idé blevet til virkelighed. 

Foto: Joachim Rode

Projekt: Sammenhæng mellem spyttets indhold af kortisol, DHEA og cytokiner og personlighedstræk, angst og depression hos patienter med primært Sjögrens syndrom
blodprøvetagninger

 

31.000 kr. fra FORSKU til studieophold i USA

SARAH KAMOUNAH / 23 år
8. semester, Tandlægeskolen i København

– Jeg har altid leget med idéen om at forske, bl.a. fordi jeg gerne vil udfordre mig selv på andre måder end at læse lærebøger. Også idéen om at dykke ned i noget, hvor man selv skal finde svarene, tiltaler mig. Og lige nu er jeg et sted i mine studier, hvor jeg har brug for et afbræk, men samtidig være faglig aktiv.

Jeg vil gerne lave en ph.d. efter studiet, så det er oplagt at prøve kræfter med et mindre forskningsprojekt nu. 

Patienter med kroniske sygdomme har oftere symptomer på angst og depression end raske personer. Det gælder også for patienter med Sjögrens syndrom.

Og formålet med projektet er at karakterisere personlighedsprofilen hos patienter med primært Sjögrens syndrom og hos matchende raske kontrolpersoner for at undersøge, om personlighedsforstyrrelser er relateret til stress, angst og depression dvs. kognitive forstyrrelser og nedsat livskvalitet, eller om de forekommer sekundært til sygdommen.

Helt konkret skal jeg med udgangspunkt i opsamlede spytprøver undersøge, om visse personlighedstræk, angst og depression bliver afspejlet i niveauet af kortisol, dehydroepiandrosteron (DHEA) og proinflammatoriske cytokiner i helspyt. 

Jeg skal ni måneder til UCLA, hvor jeg bliver oplært i avancerede spytanalysemetoder under vejledning af min amerikanske vejleder, David Wong, som er anerkendt indenfor salivadiagnostik. Jeg er sikker på, jeg nok skal få lært en hel masse. Selve analyserne af spytprøverne skal jeg dog udføre på Tandlægeskolen i København, efter jeg er kommet hjem fra USA. 

Jeg forventer, at jeg kommer til at udvikle mig fagligt og bliver bedre til at arbejde systematisk og tænke selvstændigt og analytisk. Jeg kommer sikkert til at blive rigeligt udfordret, men det vil jeg også gerne. Det er bl.a. også derfor, jeg har valgt at skulle til USA som en del af projektet. At komme ud af de vante rammer gør det til en helt anden oplevelse.

CV

2013-2016: Bachelor i Odontologi, Tandlægeskolen i København
2016: Kandidatstudie i Odontologi, Tandlægeskolen i København
2016: Studentermedhjælper, Tandlægerne på Godthåbsvej 
2017: Undervisningsassistent i Oral Biokemi, Københavns Universitet

 

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE