Annonce
Ny start:

"Jeg stod ved en skillevej

Efter 15 år som klinikejer har Stine Brems Mørcholdt lavet en usædvanlig ny start. Hun kan nu kalde sig overtandlæge i Hedensted Kommunale Tandpleje.

Ny start.
Stine Brems Mørcholdt fandt sig selv ved en skillevej i sin karriere
Tekst: Anna Katrine Ahrenst Jørgensen / Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Stine Brems Mørcholdt / 42 år

Du har været klinikejer i 15 år. Hvorfor lave skiftet til den kommunale tandpleje nu?
– Jeg blev relativt tidligt klinikejer, efter at jeg blev færdiguddannet. Som klinikejer er man lokomotiv på alt selv, man klarer alle roller på én gang, og jeg følte, at jeg trængte til at prøve mig selv af på en anden måde. Jeg stod ved en skillevej, hvor jeg skulle beslutte, om det var det her, jeg skulle resten af livet. Jeg var nået til et punkt, hvor jeg ikke længere følte jeg udviklede mig så meget. Der gik meget tid med drift. Jeg trængte til at prøve mig selv af på en anden måde. Derudover har jeg aldrig været tandkøbmand, det har aldrig været pengene, der interesserede mig, men nærmere et fokus på tandsundheden.

Hvad fik dig til at tage den endelige beslutning om at skifte?
– Jeg blev pludselig kontaktet af en HR-mand fra Hedensted Kommune med en opfordring til at søge job der. Det satte yderligere tanker i gang hos mig om, hvad mit arbejdsliv skulle være. Jobbet talte til de tanker, jeg havde gået med, om ønsket om nye spændende udfordringer, samt ønsket om større fokus på tandsundhed. Jeg trængte til forandring uden rigtig at have gjort mig det klart, hvilke slags udfordringer jeg søgte. Da muligheden så bød sig, så vidste jeg, at det var det, jeg skulle prøve, og jeg har været mega glad for det. Det var en svær beslutning at tage, og det var svært at sige farvel til personalet, som jeg var rigtig nært knyttet til, og patienterne, som jeg i nogle tilfælde havde fulgt i mange år.

Jeg har aldrig været tandkøbmand

Hvordan mærker du forskellen på arbejdspladsen i dit daglige arbejde?
– Det er helt anderledes at være i en politisk styret organisation. Der er ikke den samme selvbestemmelse, fordi mange ting er besluttet politisk. Til gengæld er der et kæmpe apparat af sparring omkring en, hvor man kan hente meget hjælp. Det giver et helt andet fællesskab at arbejde på tværs af områder.

Hvad har overrasket dig ved skiftet?
– Jeg er glædeligt overrasket over, at jeg det ene øjeblik kan snakke strategi og visioner, og jeg det næste øjeblik skal ind og fjerne en visdomstand, noget helt jordnært. Den vekselvirkning mellem, at man på den ene side er strateg og på den anden er behandler, passer mig rigtig godt.

CV

2000: Cand.odont. fra Københavns Universitet
2000-2002: Ansat deltid i privat praksis
2001-2002: Ansat deltid i kommunal tandpleje i KBH
2003: Ansat på Tandklinikken Hasle Torv
2003: Købte Tandklinikken Hasle Torv
2018: Solgt Tandklinikken Hasle Torv
2018- : Overtandlæge Hedensted kommune

Kommentarer
Annonce