Annonce
Ny start:

"Jeg vil have frisk blod ind

Ny formand for Tandlægeforeningens Region Sjælland efterlyser frisk blod i fagpolitik.

NY START.
Tekst: Gitte Almer Nielsen / Foto: Lizette Kabré

Hvem: CHRISTIAN EGGERS-LURA / 49 ÅR

Hvad: Klinikejer i Holbæk og nu også regionsformand i Tandlægeforeningens Region Sjælland

Hvordan ser du din rolle som regionsformand?
– Vi har både spaltet og fusioneret på samme tid, og jeg vil gerne være med til at viske tavlen ren og få sat et nyt hold med nye kræfter, som ikke bare siger ”det har vi prøvet” eller ”vi plejer”. Så det handler om at samle og om at rekruttere nye medlemmer og få frisk blod ind i fagpolitik. Vi andre er blevet lidt gråhårede og skaldede.

Hvorfor er det så svært at få folk til at engagere sig?
– Tandlægerne har travlt, og det er nok heller ikke blevet nemmere, efter at kredsene er blevet nedlagt og erstattet af regioner, fordi afstandene er blevet større. Her hos os har vi siddet med en passer for at se, hvor møderne skulle holdes. Det blev Køge. Noget af det, vi har gode erfaringer med, er, at vi afholder kurser for hele teamet – det kan trække folk til.

Hvad går de glip af?
– De går glip af en mulighed for medindflydelse og mulighed for at præge en række områder, fx hvilke kurser vi skal holde. Men de går også glip af en god mulighed for sparring med kollegaer på tværs af regionen. Vi mødes seks gange om året, og det er altid interessant at diskutere politik og fx kædedannelse. Det er som en erfagruppe, hvor vi fx også kan diskutere kliniske spørgsmål.

Vi andre er blevet lidt gråhårede og skaldede

CHRISTIAN EGGERS-LURA

Du er selv et eksempel på, at fagpolitik prioriteres. Hvordan jonglerer du tiden?
– Der er mange mails, og det er også øretævernes holdeplads. Men jeg vælger at prioritere min tid, og ja, det tager tid fra familien. Det er et valg, men det fungerer. Jeg brænder for fagpolitik.

Hvilke udfordringer har I i jeres region?
– Det, der fylder mest hos os, og som nok også fylder mest på landsplan, er overenskomstforhandlingerne – både de private og de offentlige. Vi har også en udfordring omkring rekruttering af tandlæger. Selv om Tandlægeforeningens undersøgelser viser, at de unge søger væk fra byerne for at arbejde, så oplever vi, at de flytter tilbage igen. Vi har samtidig en del tandlæger, der går på pension, og de har svært ved at komme af med deres klinikker.

Har du en opfordring til jeres medlemmer?
– Klik ind på vores hjemmeside (RSTFNET.dk, red.), der er rigtig mange gode og brugbare informationer. Og kom til vores møder, ring til os, vi er søde og rare mennesker. Og så mangler vi for øvrigt et PATU-medlem i bestyrelsen, hvis nogen kunne være interesseret?

CV

1996:                    Uddannet fra Tandlægeskolen i København

1996-98:               Ansat tandlæge i Bremen

1998-00:               Ansat tandlæge i Vordingborg

2000-05:               Ansat tandlæge i Holbæk og i København

2002:                    Klinikejer Eggers og Vester i Holbæk og fortsat privatansat i København

2005:                    Klinikejer Eggers og Vester i Holbæk

2017:                    Formand for Tandlægeforeningens Region Sjælland

Kommentarer
Annonce