ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Svar til:

Anders Bjergegaard, Godt Smil Tandlægerne

Formand for Tandlægeforeningen Susanne Kleist svarer på debatindlæg fra Anders Bjergegaard, administrerende direktør i Godt Smil Tandlægerne. Læs hans indlæg her. 

Kære Anders

 Tak for dit læserbrev. Jeg kan se, at du har fået den forståelse, at Tandlægeforeningen er modstander af tandlægekæder. Det er vi på ingen måde.

Tandlægeforeningen ser Godt Smil som en god samarbejdspartner på linje med alle andre tandklinikker. Vi er glade for samarbejdet med jer, ligesom I forhåbentlig sætter pris på Tandlægeforeningens ydelser.

Tandlægeforeningen betragter alle tandlæger som lige vigtige og ligeværdige medlemmer. Uanset om de er ansatte eller klinikejere – enkeltmandsejere eller en del af en større kæde. Tandlægeforeningen er foreningen for alle tandlæger.

Jeg beklager meget, hvis du eller andre har fået en anden opfattelse. Det vigtigste for os er, at det faglige grundlag er i orden. Derfor er det afgørende for Tandlægeforeningen, at vi fastholder den nuværende lovgivning, hvor tandlægen skal have den bestemmende indflydelse på klinikken. Det skal være den faglige vurdering af patientens behov for forebyggelse og behandling, som bestemmer. Ikke en udefrakommende investors mål for indtjening.

Jeg tror ikke, at liberalisering er svaret på den truende tandlægemangel. Det er rigtigt, at vi kommer til at mangle tandlæger i fremtiden. Men det løser vi bedst ved at uddanne nogle flere tandlæger. Om de ansættes i enkeltmandsklinikker eller i kæder, gør hverken fra eller til i forhold til tandlægemangelen. Vi skal ikke gøre tandlægemanglen til en diskussion om ejerskab. Det har ikke noget med hinanden at gøre.

Med venlig hilsen
Susanne Kleist

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE