Ny Start:

"Vi kan også noget i Sæby!"

Inge Kjær Andersen
Tekst: Anne Burlund / Foto: CATHRINE ERTMANN

INGE KJÆR ANDERSEN

57 år

Fra: Klinikejer af ORIS Tandlægerne Vestergade

Til: Klinikejer af stor sammenlagt klinik - ORIS Tandlægerne Sæby

Hvilke tanker gjorde du dig, inden du sagde ja til at slå din egen klinik sammen med Tandlægehuset?
– Det har været en stor beslutning. For det første ville jeg sikre, at vores patienter kunne tilbydes den bedste behandling i dagens Danmark. Og selvom jeg i forvejen havde en stor klinik, så tror jeg, at der i fremtiden bliver brug for endnu større enheder.

For det andet så ville jeg gerne sikre mine medarbejdere et godt fagligt miljø – og kunne tiltrække nye, kvalificerede medarbejdere. Og så var det også vigtigt for mig, at Sæby – der jo kun har 9.000 indbyggere – fortsat ville have en stor, faglig klinik.

Hvad har været de største udfordringer ved overtagelsen?
– Fra man tager beslutningen om sammenlægning, til at NU sker det – der ligger jo en milliard beslutninger og praktikaliteter derimellem. Alt skal pakkes ned på klinikken – fra vatruller til tandlægeunits. Og når man så kommer til det nye sted, ved man ikke, hvor man tænder lyset, og hvor alting er.

Jeg er en del af ORIS Tandlægerne, og der har jeg fået stor hjælp til det administrative – lige fra udarbejdning af tidsplan til medarbejder-teambuilding. Og så er derogså en stor opgave i at få samlet medarbejderne.

Hvordan er det så gået med at samle to hold medarbejdere?
– Vi har selvfølgelig skullet vænne os til hinanden – og vores forskellige måder at gøre tingene på i starten. Mine gamle medarbejdere kender mig og ved, hvad jeg står for. Men de andre får jo både nye kollegaer og en ny chef, der måske gør tingene på en helt anden måde. Så vi har skullet tage en masse beslutninger forholdsvis hurtigt for at få det hele på skinner: Hvad siger vi i telefonen? Hvor ligger de forskellige remedier? Hvordan tjekker vi sporeprøver?

Nu har vi været i gang i en måned, og det går rigtig godt. Vi har sat et fast punkt på personalemødet, hvor vi taler om, hvad vi har nået, hvad der går godt, og hvad der stadig er udfordringer med. Og det er helt klart min oplevelse, at det er rigtig godt at tage ting i opløbet og få det talt igennem.

Du er selv født og opvokset i Sæby. Hvad betyder det for dig at kunne sikre en god tandlægeklinik i din fødeby?
– I Nordjylland flytter mange – særligt de unge – fra de mindre byer og kommer ikke tilbage. Og det kan være svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Men vi kan også noget i Sæby! Så det er klart, at det betyder meget for mig at skabe en god klinik for borgerne her. Derfor har vi også dygtige narkoselæger og kirurger tilknyttet. Og jeg gør meget ud af at give medarbejderne et stort ansvar, så de bevarer deres arbejdsglæde og engagement.

Jeg regner bestemt med at blive i Sæby, til jeg stiller mine tandlægesko. Jeg har ikke lyst til at prøve noget andet og er stolt over det, vi har opnået.

CV

  • 1986
    Uddannet tandlæge fra Tandlægeskolen i Aarhus
  • 1986-92
    Ansat tandlægeassistent i privat praksis i Herning og Kolding og den kommunale tandpleje i Kolding
  • 1992-2000
    Tandlægeassistent hos Tandlægerne Vestergade i Sæby
  • 2000-18
    Klinikejer af Tandlægerne Vestergade i Sæby
  • 2017
    Blev en del af ORIS Tandlægerne
  • 1. september 2018
    Overtog Tandlægehuset i Sæby, der sammen med Vestergade-klinikken blev til ORIS Tandlægerne Sæby

I Ny Start går Tandlægebladet tæt på skift i (arbejds)livet som tandlæge. Hvis du selv eller en kollega står overfor et karriereskift eller en omvæltning, som du har lyst til at fortælle om, hører redaktionen gerne fra dig på TBredaktion@tdl.dk