Ny formand:

Jeg er glad og lettet over den solide opbakning

Susanne Kleist blev i lørdags valgt som ny formand for Tandlægeforeningen. Palle Christiansen er valgt ind i hovedbestyrelsen.

Susanne Kleist vinder formandsvalg 2018
VINDER. En lettet Susanne Kleist efter anden valgrunde, hvor det stod klart, at hun kan kalde sig formand for Tandlægeforeningen.
Tekst: TRINE GANER / Foto: NIELS HOUGAARD

Måneders debat om, hvem der skal afløse Freddie Sloth-Lisbjerg som formand for Tandlægeforeningen, endte på weekendens hovedgeneralforsamling med, at Palle Christiansen og Peter Østergaard måtte se sig slået Susanne Kleist. 

Første valgrunde, gav 11 stemmer til Peter Østergaard, 12 til Palle Christiansen og 44 stemmer til Susannes Kleist, hvilket akkurat ikke var nok til at sikre hende de mere end to tredjedele af stemmerne, som Tandlægeforeningens vedtægter kræver. Man måtte derfor ud i en anden valgrunde, som Peter Østergaard valgte at trække sig fra. Anden runde gav 50 stemmer til Susanne Kleist mod Palle Christiansens 17, og Susanne Kleist sikrede sig dermed en klar sejr. Og det var hun selv sagt lettet over.

- Jeg er glad og lettet. Ikke mindst fordi det blev så klar en sejr. Det betyder, at jeg har solid opbakning, og det er vigtigt, sagde den nyvalgte formand til Tandlægebladet umiddelbart efter hovedgeneralforsamlingens afslutning.

Læs hvad Susanne Kleist vil arbejde for som formand

Ingen urafstemning

Palle Christiansen var ærgerlig over, at det ikke endte i en urafstemning.

- Jeg havde jo håbet på, at det kom til en urafstemning. Jeg mener, at det bør være medlemmerne, der vælger deres formand. Men sådan er systemet. Nu er det afgjort, og så må vi i arbejdstøjet, sagde han til Tandlægebladet umiddelbart efter generalforsamlingens afslutning. 

- Jeg havde jo håbet på, at det kom til en urafstemning. Jeg mener, at det bør være medlemmerne, der vælger deres formand

PALLE CHRISTIANSEN, FORMANDKANDIDAT

Og i arbejdstøjet kommer han, selv om det ikke bliver med formandskasketten på. Palle Christiansen blev nemlig valgt ind i hovedbestyrelsen, og det arbejde ser han frem til.

- Jeg glæder til arbejdet i hovedbestyrelsen, hvor jeg vil arbejde for det samme, som jeg gik til valg på. Jeg ved, at der venter en udfordrende opgave. Der er mange forventninger fra medlemmerne og stort pres ude fra, sagde Palle Christiansen.

Man må møde op

Den nyvalgte formand forstår godt dem, som mener, at det bør være medlemmerne, der ved en urafstemning vælger deres formand. Men hun er i tvivl om, om tiden er moden. Det bliver en arbejdsopgaverne at se på det, siger hun. 

- Man må møde op og debattere, hvis man vil have indflydelse. Hvis en formand skal vælges via urafstemning kræver det mere engagement fra dem, der skal vælge. Vi skal op omkring en stemmeprocent på 60 eller derover, hvis det skal give mening, sagde Susanne Kleist.

Om Susanne Kleist

Susanne Kleist har været aktiv i fagpolitik i Tandlægeforeningen i mange år. Hun var bl.a. i en årrække formand for klinikejerne. I dag er hun medlem af hovedbestyrelsen på andet år. Susanne Kleists klinik er en del af tandlægesammenslutningen Harald.