Voxpop:

Vil du framelde dig særloven, efter det nu er muligt at tegne patientskadeforsikring?

Voxpop TB12 2018

VOXPOP

 

Søs Ryborg, Faaborg


– Vi er stadig opsat på at framelde os særloven, men skal først lige se, hvad forsikringen kommer til at indeholde. I august var vi meget oppe at køre og forargede over særloven, men det uhyggelige er, at man lige så stille lærer at leve med den og tilpasse sig forholdene. Vi har selvfølgelig mistet noget fra sygesikringen, men har i stedet lavet nogle tiltag, så det alligevel hænger rimeligt sammen. Om vi vælger at framelde os, afhænger også af, hvor længe der går, før vi får en ny overenskomst. Så vi har ikke helt besluttet os, men overvejer det meget kraftigt. Der er meget usikkerhed i øjeblikket, men får vi en overenskomst, der ligner særloven eller er ringere, så melder vi os med stor sandsynlighed ud.

Kun ved at få befolkningen til igen at føle, at god tandsundhed er vigtigt, vil vi kunne flytte den nuværende politiske kurs væk fra hurtigt og sikkert at ødelægge det tandsundhedsmæssige niveau i Danmark.

Jeg håber og ønsker, at den kommende formand vil være hård i sin linje, når det gælder om at højne fagligheden. Tiden er ikke til flere kompromiser, hvor vi som stand igen og igen må acceptere faglig svækkelse og dårligere behandling af vores patienter.

Nina Bach, Holstebro


– Vi har drøftet det på klinikken, men som udgangspunkt vil vi ikke framelde os lige nu. Vi vil se, hvordan forhandlingerne om en ny overenskomst falder ud – og om der overhovedet kommer én. Det er godt med mulighed for forsikring, men vi har mange ældre patienter, der har fulgt os længe, som får tilskud fra kommunen. Hvis vi står uden for særloven, vil de ikke kunne få det tilskud og skal måske skifte tandlæge. Der føler vi et ansvar for ikke at sætte en stor gruppe ældre patienter, som har været her i mange år, på gaden. I sommer blev vi meget stødt af, at vi blev presset på vores faglighed og talt ned til. Nu er det ved at blive hverdag, men vi skal kunne holde fast i vores faglighed, og der giver særloven nogle udfordringer.

Jens Lætgaard, Roskilde


– Ja! Jeg er medejer på en klinik med fire partnere, og jeg ved ikke, om mine kompagnoner vil gøre det. Vi har ikke set policen endnu og har kun en god idé om pris og vilkår, men det er jeg sikker på bliver en god løsning. Det kan blive bøvlet, at kun én ejer melder sig ud og ikke de andre. Men det kan lade sig gøre – og det er det vigtigste! Hvis det står til mig lige nu, så vil jeg og hele klinikken meldes ud af særloven. Jeg tror, vi skal kigge længe efter en overenskomst, og den nuværende særlov er uhensigtsmæssig for vores patienter.