Tandlægen.dk har millionunderskud

Massiv investeringsiver giver Danmarks største tandlægekæde røde tal. Tempoet med opkøb og udbygninger bliver sat ned, siger direktøren.

pengesedler
Tekst: Anders Klebak, freelancejournalist

Det er lykkedes Tandlægen.dk på rekordtid at vokse sig til landets største tandlægekæde.

Til gengæld kan de mange opkøb af eksisterende og etablering af nye klinikker aflæses i form af røde tal på bundlinjen. Kæden kom ud af 2017 med et underskud på 50 mio. kr. 

Det er dog, ifølge direktør Thomas Wallin, ikke overraskende, at regnskabet ser sådan ud. 

– Det er præget af, at vi har haft et højt investeringsniveau. Bl.a. i at udbygge og ombygge klinikker, siger han.

Vi har taget farten lidt af og i stedet øget fokus på driften

THOMAS WALLIN, DIREKTØR, TANDLÆGEN.DK

Kæden har eksempelvis åbnet en ny klinik med 16 klinikrum i Aalborg. Også afskrivninger på klinikopkøb bidrager til de røde tal.

Han peger desuden på, at en del af klinikkerne, som er føjet til kæden i løbet af 2017, er opkøbt midt i året, hvilket betyder, at kun en del af deres indtjening tæller med i regnskabet.

– Underskuddet kommer ikke til at få konsekvenser for de enkelte klinikker, fx i form af nedskæringer på personale, slår han fast og kalder samtidig indtjeningen på klinikkerne for fornuftig.

Sænker farten
Men selv om det nuværende underskud altså er forventet, vil Thomas Wallin ikke spå om, hvornår kæden kan præstere et positivt regnskab. 

– Det er svært at sige, hvornår det bliver vendt til overskud. Det kommer an på, hvor meget vi fortsat vil investere de kommende år, siger han.

Men direktøren melder dog, at der bliver trykket knap så hårdt på speederen i forhold til at opkøbe nye klinikker. I stedet skal der satses mere på at servicere dem, som allerede er med i kæden.

– Vi har taget farten lidt af og i stedet øget fokus på driften. Det handler også om, at vi ikke er flere ansatte, end vi nu engang er på hovedkontoret. Så det sætter også begrænsninger for, hvor hurtigt vi kan vokse, og vi vil gerne sikre, at vi har et hovedkontor, der kan supportere klinikkerne på det rigtige niveau, siger han.

Tandlægen.dk har ifølge sin hjemmeside 62 klinikker fordelt i 48 byer og har 880 ansatte. Ejerne bag kæden har tidligere fortalt, at ambitionen er at sælge kæden eller børsnotere den.