Voxpop:

Hvorfor har du ikke frameldt dig særloven?

Til trods for stor opstandelse og modstand i foråret har stort set ingen tandlæger har frameldt sig særloven. Tandlægebladet har spurgt tre medlemmer hvorfor.

Voxpop

Dorthe Schødt, Hundested
– Jeg har følt mig nødsaget til at arbejde under særloven – desværre. Jeg var ellers helt klar til at framelde mig, men den manglende patientskadeerstatning gjorde, at jeg følte, at det ville være for stort et personligt sats. – Det ville være bedre for mine patienter, hvis jeg arbejdede uden for særloven, fordi det ville betyde mere frihed til at behandle fagligt optimalt. Den gamle overenskomst bandt os på hænder og fødder, og nu er vi blevet endnu mere låst.

Søs Ryborg, Faaborg
– Det er kun pga. den manglende patientskadeerstatning, at vi ikke har frameldt os. Vi havde ellers bestemt os til at framelde os og havde papirerne klar, men så turde vi alligevel ikke. – Jeg må indrømme, hvis det bare var mig, og vi ikke var tre ejere, så havde jeg frameldt mig. Det er ikke tit, at man har store erstatningssager, og det ville jeg så tage med. Det ville være det værd. Nok er nok. – Når den nye overenskomst kommer, tvivler jeg på, vi skal være med. Nu må vi se, hvordan den lander, men økonomisk set er vi ikke bekymret for at stå udenfor.

Nina Bach, Holstebro
– Usikkerheden omkring den manglende patientskadeerstatning gjorde udslaget. Men vi var i tvivl om det - vi havde faktisk udfyldt opsigelsespapirerne. – Vi var også bekymret for økonomien og vores patienter, fordi mange får helbredstillæg. Det har i det hele taget været svært at gennemskue eventuelle konsekvenser, og det har selvfølgelig haft betydning for beslutningen. – Jeg gad godt, vi havde haft is i maven. Jeg har respekt for de tandlæger, der har frameldt sig særloven. Og det ville nok have haft en bedre effekt, hvis vi alle havde gjort det. – Det har været et turbulent forløb, som vi føler os indigneret over. Men jeg synes, standen har stået sammen, og jeg har dyb respekt for de tandlæger, der på græsrodsniveau kæmper for vores sag.