Hvad er dit faglige nytårsforsæt?

Voxpop TB1 2019

VOXPOP

 

Julie Møller Christensen, Køge

– Jeg er relativt nyuddannet, så jeg er stærk på det teoretiske og faglige, men vil gerne udvikle mine kliniske evner og blive en bedre tandlæge i praksis. Så det handler vel om ”øvelse gør mester”, og at jeg skal udføre behandlinger igen og igen under supervision og sparring fra mine kollegaer.

Særligt endodonti vil jeg gerne blive bedre til. Det er ret teknisk, og arbejdet foregår dybt nede på steder, der er svære at komme til, og hvor pladsen er trang. Så det er et spændende, men krævende arbejde, som jeg gerne vil blive god til.

Connie Nielsen, Slangerup

– Jeg skal sætte mig noget mere ind i bidfunktionen og nedbrydning og slid af kæbeled og tandsæt. Efter at have været på mindre kurser, har jeg fundet ud af, hvor stort et område det egentlig er. Der er tale om gradvis degenerering, som først giver sig udslag på et senere tidspunkt. Så det er et vigtigt område, jeg gerne vil blive bedre til. Min kompagnon har for nylig været på efteruddannelse i England og er vendt tilbage med en masse ny viden. Det er en øjenåbner og giver et indblik i alle de ”småfejl”, vi har lavet.

Derudover vil jeg i det kommende år arbejde for at bevare en god trivsel på klinikken, så mine medarbejdere er glade – det er vigtigt med en god og humoristisk omgangstone, og det kommer ikke af sig selv.

Hernan Menendez, Rødovre

– Jeg skal til at købe mig ind i en klinik, så jeg får desværre nok ikke så meget tid til faglig udvikling, som jeg plejer. Men det er klart, at jeg gerne vil følge med i udviklingen, og hvad der rører sig fagligt. Jeg arbejder meget med slid og bidfunktioner og genopretning af tandsæt, så det er et område, jeg gerne vil udvikle mig indenfor og blive endnu bedre til.

Men jeg kommer nok til at bruge en stor del af 2019 på mit nye liv som klinikejer – og sætte mig ind i ting som GDPR og kliniske retningslinjer. Det bliver ikke et kedeligt år!