Røde tal og direktørskifte i stor kæde

Tandlægen.dk er langt fra den vækst, kædeinvestorerne havde håbet på. Medstifter Henrik Kølle skal som ny mand i direktørstolen forsøge at få mastodonten på ret kurs.

Tandlægekæde
Tekst: Anders Klebak, freelancejournalist

Efter køb af 80 klinikker i løbet af blot to år er gassen gået af ballonen hos Tandlægen.dk, der både skifter direktør og satser på ny strategi.

Den nye mand i spidsen er medstifter og hovedinvestor Henrik Kølle, som håber at kunne skubbe gang i en mere positiv udvikling. Det skal ikke længere ske gennem massive opkøb, men i stedet vil man satse på “organisk vækst”, skriver kæden på sin hjemmeside:

– Det vil vi bl.a. opnå ved at centralisere en række administrative opgaver, så klinikejerne kan få mere tid ved tandlægestolen, siger den nye direktør.

Henrik Kølle fortæller til erhvervsmediet InsideBusiness, at klinikejerne fremadrettet skal bidrage aktivt til øget vækst.

– Det er jo dem, der er aktivet og skal skabe væksten og udvikle selskabet, da de står over for patienterne hver dag, siger han.

Medejere bakker ny strategi op

Henrik Kølle fortæller også til InsideBusiness, at han på trods af lyspunkter i form af positiv driftsindtjening er skuffet over, at Tandlægen.dk ikke præsterer bedre.

Virksomhedens nuværende situation med en omsætning på godt 700 mio. kr. står da også i kontrast til udmeldinger i Børsen i 2017, hvor han vurderede, at kæden kunne nå at købe 108-122 klinikker og en omsætning på 1-1,5 mia. kr., inden året var omme.

Til gengæld hæfter Henrik Kølle sig ved, at de nuværende klinikejere i kæden støtter op om den nye strategi på trods af, at megen tumult omkring Tandlægen.dk har givet uro og nervøsitet i baglandet. Opbakningen viser sig ved, at klinikejerne deltager ved at skyde 50 mio. kr. i kæden, så man bl.a. kan overholde låneforpligtelser.

– Når man er i en situation, hvor bankerne skal give opbakning til en plan, så skal man også have sit bagland med sig. Det har vi, da både ejerne og ikke mindst de mange klinikejere er gået med til at skyde flere penge i virksomheden og dermed sikre et stærkt fundament, siger direktøren til InsideBusiness.

“Salg lukket helt ned”

Henrik Kølle har også tidligere meldt ud, at investorerne satsede på et hurtigt salg af kæden, men den ambition er ikke nået. Og som et led i den nye strategi er alle salgstanker foreløbig parkeret.

– Der er lukket helt ned for et salg af kæden. Vores ejere har stillet sig bag vores plan og er gået med til at give os yderligere støtte. Nu skal vi drive og udvikle virksomheden og ikke rende rundt og bruge kræfter på en salgsproces, siger han til InsideBusiness.

Henrik Kølle har ikke ønsket at tale med Tandlæge-bladet om direktørskiftet og den nye strategi.