Voxpop:

Mangler I klinikassistenter?

Tandlægemangel er et stort problem med over 200 ubesatte stillinger på landsplan. Men er det også svært at rekruttere klinikassistenter? Det giver tre tandlæger deres svar på her.

Voxpop TB9

Jeanette Garner, Humlebæk

– Vi mangler ikke klinikassistenter. Vi er gode til at uddanne elever og så beholde dem, når de er færdige. Lige nu har vi fire af egen avl.

Jeg bruger tid på at finde det rigtige match. Potentielle medarbejdere går altid med en dag, så begge parter kan mærke, om det er det rigtige valg. Jeg vil have, at klinikken bliver et aktivt tilvalg.

Jeg bruger også en del tid på Dentaljob.dk, hvor jeg går ind og lurer og skriver til interessante profiler. På den måde tænker jeg også altid vores liv frem, for jeg vil hellere være ”overstaffed” end i mangel. Det giver en fleksibilitet, og hos os er det vigtigt, at folk kan få den ferie, de gerne vil have.

Asger Bluhme, Aabybro

– Vi har haft problemer med at rekruttere kvalificerede klinikassistenter. Derfor uddanner vi dem også selv. Vi udfylder vores kvote for at uddanne de unge og har mindst én elev hele tiden for at lære dem op til det, de skal kunne.

Det plejer ikke at være et problem at få ansøgninger til elevpladser, de kommer helt automatisk. Problemet ligger i at finde den rigtige – de gode klinikassistenter hænger ikke på træerne!

Vi kigger på, om der er en god kemi, og om de passer ind i teamet. Hvis de gør det, giver vi dem en kort ansættelseskontrakt. Og hvis de kan stå op om morgenen og ikke er syge, så forlænger vi kontrakten, og så får de fuld uddannelse.

Vi støder jo selvfølgelig på en dygtig en gang imellem, og de skal have lov at blive.

Jacob Christensen, Præstø

– Klinikassistenter har vi ikke det helt store problem med at rekruttere i øjeblikket. Der har vi været rimelig gode til at få fat i nogle. Vi har nok også være lidt heldige, jeg ved i hvert fald, at det er et problem hos nogle af mine kollegaer.

Vi har gjort det, at vi har kontaktet VUC i Næstved med hensyn til elever, benyttet os af lokale kontakter og brugt vores netværk gennem tidligere elever, der har anbefalet os videre.

Jeg er nødt til at være lidt restriktiv i forhold til, hvor ansatte kommer fra. Jeg har ikke lyst til at have en, der bor fast i København. Det har vi prøvet før, og det går i stykker alt for hurtigt, når de typisk efter at have oparbejdet lidt erfaring finder en arbejdsplads tættere på byen.