Christel Arvad Kaa anbefaler:

"At kombinere nye oplevelser i Grønland med arbejde er fantastisk"

Christel Arvad Kaa har taget et stort spring og er flyttet til Grønland for at arbejde som chefdistriktstandlæge. Læs hendes tre bedste grunde til at arbejde i Grønland, og hvad opholdet har givet hende.

Christel Arvad Kaa

CHRISTEL ARVAD KAA

31 år

Landstandplejen Grønland

Chefdistriktstandlæge Aasiaat

Uddannet fra Tandlægeskolen i Aarhus i 2015

1. Kombinér arbejde og fritid

Det at kunne få lov til at kombinere nye oplevelser – opleve et andet land og dets kultur – med arbejde er fantastisk.

Her i Aasiaat bor vi i gåafstand til arbejdet. Så jeg bruger maks. 30 min. samlet hver dag til og fra arbejde.

Det giver en masse ekstra fritid, end vi oplever i Danmark. Og man har naturen lige uden for døren.

Vi har købt en lille båd, så vi kan sejle lidt ud.

Et højdepunkt var, da hvalerne svømmede forbi i august måned og kunne ses fra byen og ikke mindst helt tæt på, når vi var ude at sejle.

Det har givet mig mere energi at gå på arbejde, når der er mere balance mellem arbejde og fritid. Det vil jeg anbefale alle at skabe.

2. Lad dig udfordre 

Jeg arbejder med både børn og voksne her i Grønland. Det gjorde jeg også i Danmark, men her er tandplejetilbuddet vederlagsfrit for alle.

De behandlinger, jeg laver flest af, er ekstraktioner, endodonti og plast.

Der er generelt et stort behandlingsbehov, så klinisk bliver jeg udfordret, da man møder patienter med et komplekst behandlingsbehov.

Jeg mener, at det er vigtigt, at man gennem hele livet lader sig udfordre fagligt, så man hele tiden er nysgerrig på vores fag og kan nytænke i alle retninger.

3. Personlig udvikling

Jeg er ansat som chefdistriktstandlæge og havde ikke den store erfaring med ledelse og klinikdrift. Jeg står dog ikke alene med hele ansvaret, da jeg sparrer med cheftandlægen.

For at forberede mig læste jeg de tilsendte materialer fra Landstandplejen og snakkede med cheftandlægen samt en tidligere tandlæge, der også har arbejdet heroppe.

Det var en stor beslutning at tage til Grønland at arbejde, men det er med til at udvikle mig personligt og fagligt.

Jeg er sikker på, at mine erfaringer her skaber god grobund for mit videre liv. Min sidste anbefaling er derfor at springe ud i nye oplevelser for at opnå personlig udvikling.

Ligger du også inde med anbefalinger eller tips, som kollegaerne kan få glæde af? Så skriv til Tandlægebladet på TB@tdl.dk