Søren Zedlitz Mikkelsen anbefaler:

"Det har nogle gange været en skræmmende oplevelse"

At fotografere sit arbejde og tage ved lære af billederne, er noget af det, som har udviklet klinikejer Søren Zedlitz Mikkelsen allermest som tandlæge. Læs hver hvilke beslutninger, der ellers har gjort en forskel i Søren Zedlitz Mikkelsens arbejdsliv, og hvad han anbefaler dig at gøre efter.

Søren Zedlitz Mikkelsen

Søren Zedlitz Mikkelsen

Uddannet i 2008

Klinikejer, TandlægeCentret Vestertorv, Randers

1. Tag billeder af dit arbejde

Noget af det, der har udviklet mig mest som tandlæge, er at tage billeder af mine behandlinger og følge op på, hvordan det går med dem med tiden. Det har nogle gange været en skræmmende oplevelse, da det ikke altid er gået som forventet. Det er netop fejlene, man lærer af – hvis man ellers kan regne ud, hvorfor det er gået galt. Analyse af fejl på billeder hjælper til at fintune teknikker og materialevalg, og det betyder forhåbentlig, at man kan se en forbedring med tiden.

2. Lav nogle fravalg

En af mine bedste beslutninger har været at vælge en masse behandlinger fra, så jeg kunne dygtiggøre mig inden for få områder. Hvis jeg ikke udførte en behandling minimum hver 14. dag, skulle jeg slet ikke tilbyde den. I dag er udvalget kogt ned til kosmetisk tandbehandling, plast og protetik. Alt andet henvises til kollegaer. Jeg tror, mange nyuddannede vil have glæde af at vælge tre fagområder ad gangen. Efter 6-12 måneder kan man gøre status og enten videreuddanne sig yderligere i det, man har valgt, eller bytte et område ud med et nyt. Grundreglen er, at et tilvalg kræver minimum et fravalg.

3. Tilbring tid med din tekniker og støt danske laboratorier

Man kan lære rigtig meget af at sætte sig ind i teknikerens arbejdsgange – og frustrationer – på laboratoriet. Fx ved at koble sig på TeamViewer sammen med sin tekniker og hjælpe med at tegne præpgrænsen ind på den digitale model. Efter at have gættet mig frem nogle gange satte jeg generelt lidt mere tid af til præp og aftryk. Hvis vi ønsker dygtige teknikere i Danmark i fremtiden, skal vi støtte vores danske laboratorier. Specielt efter coronakrisen. Helkeramiske materialer og digitalt workflow kan ofte holde teknikprisen på et fornuftigt niveau.

Ligger du også inde med anbefalinger eller tips, som kollegaerne kan få glæde af? Så skriv til Tandlægebladet på TB@tdl.dk