Henrik Ove Jensen anbefaler:

"Hold humøret oppe trods tåbelige politiske vinde"

Tandlægefaget kan være krævende, og derfor er det vigtigt at få arbejdet lidt på afstand, lyder rådet fra klinikejer Henrik Ove Jensen.

Henrik Ove Jensen

Henrik Ove Jensen

Uddannet i 1987

Klinikejer, Tandlægerne Fisketorvet, Odense

1. Hav fokus på god ledelse

Vær synlig, og lad være med at putte dig på kontoret. Snak med dine medarbejdere, så de altid ved, at døren står åben for en snak. Det er vigtigt at være åben og lyttende.

Medinddrag gerne dine medarbejdere med forslag til forbedringer, ændringer og optimeringer. Kræver forslagene noget betænkningstid, så tænk over det en nat, og kom tilbage dagen efter med en klar melding. Men husk på, at det er dig, som er leder og bestemmer i sidste ende.

Hos os har vi valgt at lægge klinikken stille én time hver uge, hvor der gives frokost. Så får vi en snak om løst og fast og er sociale. Det tager eventuelle konflikter i opløbet.
 

2. Hold styr på regnskabet

Få fat i en pålidelig og loyal revisorassistent, som kommer på klinikken og hjælper dig med at holde styr på det administrative. Det er jeg fx ikke særlig god til, men jeg tager det meget alvorligt.

Jeg har valgt at holde klinikken lukket i den tid, revisorassistenten er der, hvilket vil sige ca. 30 min. I den tid godkendes og underskrives alle fakturaer.

Derudover holder min assistent styr på ferie, fri dage, restferie, afspadsering pensions ordning etc.

Man skal ikke selv have fingrene i gryden, men i stedet bruge tiden på at lave tænder, som vi er uddannet til.
 

3. Læg tandlægerollen væk

Jeg er træt af, at politikerne siger, vi er grådige, når det er dem, som snupper penge fra os.

Selvom vi følger de nationale kliniske retningslinjer, har de valgt at hugge 300 mio. kr. fra tandlægestanden og i stedet bruge dem til at fnansiere fængselsvæsenet.

Da man valgte at bytte tænder for tremmer, mistede jeg for første gang i min karriere lysten til at være klinikejer og arbejde. Derfor har jeg indset, hvor vigtigt det er at lægge tandlægerollen på hylden, når jeg kommer hjem.

Faget kan til tider være krævende, og derfor kan det være godt at få rollen lidt på afstand og i stedet koncentrere sig om at være privatmenneske. Jeg holder fx af at gå ture, løbe og cykle.

Ligger du også inde med anbefalinger eller tips, som kollegaerne kan få glæde af? Så skriv til Tandlægebladet på TB@tdl.dk