Leder:

Vi er klar med endnu en oprustning

Tandlægeforeningen leverer så højtspecialiseret rådgivning, at det nu er tid til en oprustning, lyder det fra formanden, Susanne Kleist.

Susanne Kleist Leder
Tekst: Susanne Kleist, formand for Tandlægeforeningen / Foto: Thomas Nielsen

Min ambition er enkel.

Jeg arbejder for, at Tandlægeforeningen skal være tandlægernes foretrukne samarbejdspartner gennem hele arbejdslivet. Det er klart, at den ambition kræver, at vi hele tiden har øje for, om vores tilbud er relevante og skarpe. Og at vi handler, når der er brug for det.

I år har vi fx oprustet den sundhedsfaglige rådgivning. Vi ser en markant stigning i antallet af sager fra alle styrelser. Sager, der presser kollegaer – gør dem usikre på egen faglighed, og mange udtrykker lyst til at droppe faget, når de havner i et opslidendeklageforløb. Derfor bliver jeg også glad, når jeg kan konstatere, at der er en markant stigning i antallet af sager, hvor vi hjælper kollegaer. Hvor Tandlægeforeningen træder ind, letter presset og hjælper kollegaer igennem – og godt ud på den anden side igen.

At Tandlægeforeningen leverer så højtspecialiseret rådgivning, er jeg stolt af. Ligesom jeg også er stolt af, at vi igen i år kan sige, at vi har behandlet rekordmange juridiske sager for medlemmer, og at antallet af sager, hvor vi er indtrådt som mandatar, også er i stigning.

Nu er vi så klar med endnu en oprustning. Vi har fokuseret kræfterne og etableret en ny kommunikationsenhed i sekretariatet. På den måde bliver vi mere agile, og vi kan agere hurtigt, når det kræves af jer eller af omverdenen. Samtidig har vi sat et stort kommunikationsprojekt i gang. Essensen er, at vi vil gøre det nemmere for jer at udøve jeres arbejdsliv ved at optimere vores kommunikation. Det skal være hurtigt og nemt at kommunikere med jeres forening, og omvendt skal foreningen kunne levere specialiseret information til det enkelte medlem.

Det kommer jeg til at fortælle mere om. Og så kommer vi til at stå forrest, når det gælder indflydelse. Som tidligere meldt ud har vi ansat en politisk rådgiver, der skal bringe os helt ind på Christiansborg, så vi kan sætte de aftryk, der vil gavne både jeres arbejdsliv og tandsundheden.

Det siger sig selv, at vi allerede er i gang med at forberede vores indsats med arbejdet for den nye model for voksentandplejen. Alt dette betyder ikke, at vi kan læne os tilbage. Vi kan altid blive skarpere og mere relevante. Derfor vil jeg gerne opfordre jer alle til at komme med input.

Jeg tager imod ris og ros – også gerne idéer til, hvordan vi kan hjælpe jer bedst muligt. I kan skrive til mig på skl@tdl.dk

Sammen kan vi gøre Tandlægeforeningen endnu skarpere og stærkere.