Susanne Kleist:

Kan det overhovedet betale sig at være medlem af TF?

Er det egentlig nødvendigt at være medlem af TF? Ifølge Susanne Kleist er svaret ja.

Susanne Kleist leder
Foto: Les Kaner

Får du noget ud af det økonomisk? Det er svært at give et kontant svar på. Hvem ved det? Det er ligesom en forsikring, hvis man ingen skader eller indbrud har, så udnytter man jo heller ikke forsikringen.

Måske er lige netop du så heldig, at du aldrig får brug for det sikkerhedsnet, som TF er for medlemmerne? Måske er du den tandlæge, der aldrig får en klagesag, aldrig har problemer med journalskrivning og aldrig får problemer med dine ansatte eller med myndighederne. Så kan det godt være, du kunne klare dig uden TF. Eller hvis du aldrig skifter job, aldrig får problemer med din chef, aldrig bliver ramt af stress eller skal på barsel, så kan det godt være, at det ikke kan betale sig.

Men det ved du jo aldrig på forhånd, og problemerne kan lynhurtigt vokse sig tårnhøje, hvis du ikke har TF i ryggen. 

Problemerne kan lynhurtigt vokse sig tårnhøje, hvis ikke du har TF i ryggen

SUSANNE KLEIST, FORMAND FOR TANDLÆGEFORENINGEN

På den anden side kan det jo også være, at du ikke er helt så heldig. Hvis du får trukket din kontrolstatistik ud og skal forklare dit ydelsesmønster, sådan som en række tandlæger i Region Midt lige nu oplever. Så kan det kun betale sig at være medlem af TF. Eller hvis du bliver bedt om at møde hos Styrelsen for Patientsikkerhed eller Styrelsen for Patientklager, som en del tandlæger oplevede sidste år. Så har du brug for rådgivning fra TF. Hvis du får brug for et svar på spørgsmål om journalskrivning, eller du får brug for juridisk rådgivning vedr. din ansættelseskontrakt. Så kan det helt bestemt betale sig.

TF giver dig den bedste og mest dækkende rådgivning på tandlægeområdet. TF gav rådgivning ved ca. 18.250 henvendelser fra ansatte tandlæger i offentlig og privat sektor. TF førte også 466 sager for klinikejere, og klinikejerne modtog tilsammen ca. 2.115 timers telefonrådgivning i 2020. 

TF giver en branchespecifik rådgivning om klagesager, erstatningssager, tilsynssager, arbejdsmiljø, hygiejne, medicinsk udstyr og dine journaler – herudover kan du få specialiseret juridisk rådgivning og bistand, helhedsrådgivning og sparring om din ansættelse, løn, jobsøgning, CV og Dentaljob med fokus på netop din sektor. TF er med til at forhandle din overenskomst og hjælper dig med dine rettigheder. For slet ikke at glemme Tandlægebladet, efteruddannelse og et fagligt fællesskab.

Udadtil er TF dit talerør over for offentligheden, der kontinuerligt arbejder for at profilere tandlæger og skabe de bedst mulige rammer for os både i privat og i offentligt regi. TF hjælper dig også med at håndtere pressekontakten, hvis dit arbejde skulle komme i mediernes søgelys. Via Tdlnet.dk er du altid opdateret med de sidste nyheder og den bedste rådgivning. Det har vist sig at være helt uundværligt under en pandemi, hvor retningslinjerne skifter hurtigt.

Du har adgang til en stor vifte af faglige informationer, efteruddannelse på højt plan samt mulighed for dialog, faglige netværk og medlemsdemokrati. 

Så ja, det kan godt betale sig at være medlem af TF, når du tager højde for hele dit tandlægelivs udfordringer.