Detaljen:

Flytbar for det første job

Ny undersøgelse fra Tandlægeforeningen viser, hvor mange nyuddannede tandlæger der er flytbare for det første job.

Laura Nitschke Detaljen
Foto: ANDREAS BANG KIRKEGAARD

156 km stik mod vest. Det er retningen for 25-årige Laura Nitschkes nye hjem i Lemvig. Hun er nyuddannet tandlæge fra Tandlægeskolen i Aarhus, og ligesom mere end en tredjedel af nyuddannede tandlæger er hun parat til at flytte for sit første job.

Det viser en ny undersøgelse fra Tandlægeforeningen, som 212 har svaret på. Her har man undersøgt mobiliteten blandt medlemmer, der er uddannet fra 2015-2020, og 37 % svarer, at de er flyttet kommune indenfor seks måneder efter endt uddannelse. Af dem er 56 % flyttet pga. arbejde. Så nyuddannede tandlæger er flytbare.

Men det kræver den rigtige klinik. Undersøgelsen viser, at de hyppigste årsger til at flytte var ”et godt indtryk af ledelsen” (55 %) og ”jeg havde et godt indtryk af arbejdspladsen” (48 %). For 38 % betød det noget, at jobbet bød på spændende udfordringer.

Laura Nitschke kan nikke genkendende til alle tre parametre, fortæller hun fra lejligheden i Aarhus, som hun så småt er i gang med at pakke ned. For selv om hun ikke har tilknytning til Lemvig, så trak jobbet i hende. Det betyder noget, at hendes kommende chef virker som en god og engageret læremester, ligesom hun sætter pris på, at der er masser at lave på klinikken, at de har den nyeste teknologi inden for branchen. Hun håber dermed, at jobbet vil give hende masser af erfaring og gode fremtidsmuligheder.