Nyhed:

Tandlægeforeningen har fået ny direktør

Isabel Brandt Jensen er blevet ansat som direktør i Tandlægeforeningen. Hun kommer fra en stilling som forhandlingschef for de ansatte tandlæger i Tandlægeforeningen. Samtidig vil foreningen opruste organisationens politiske interessevaretagelse med en nyoprettet stilling som politisk chef.

TF-logo med blå baggrund
Tekst: Kim Andreasen

Den 50-årige Isabel Brandt Jensen er pr. 1. juli blevet ansat som ny direktør for Tandlægeforeningen. Hun er uddannet jurist og har arbejdet 23 år indenfor forskellige områder i Tandlægeforeningen – bl.a. med klinikejerdelen, HR og arbejdsmiljø og GDPR. Hun har senest været forhandlingschef i afdelingen for ansatte tandlæger.

– Vi har i hovedbestyrelsen valgt at ansætte Isabel Brandt Jensen, fordi hun har den helt rigtige erfaring med HR, ledelse og med at køre et sekretariat. I de seneste måneder, hvor vi har været uden direktør, har hun stået i spidsen for sekretariatet, og det har kørt helt upåklageligt, siger formanden for Tandlægeforeningen, Susanne Kleist.

Alle tandlægers forening
Isabel Brandt Jensen er meget glad for den tillid, Tandlægeforeningen har vist ved at ansætte hende, og hun glæder sig til den udfordring, det er at tage fat på den vigtige opgave.

– Jeg håber, at medlemmerne vil kunne mærke, at der er kommet en direktør, som kender alle dele af tandlægebranchen indgående. Jeg har fokus på, at Tandlægeforeningen skal være tandlægernes foretrukne forening, og at alle tandlæger tænker, at vi er deres naturlige valg, når de skal vælge forening, fastslår hun.

Jeg tror, vi har fundet en stærk organisatorisk model med denne opdeling

SUSANNE KLEIST, FORMAND FOR TANDLÆGEFORENINGEN

Det er Isabel Brandt Jensens mål hele tiden at være på forkant med medlemmernes behov.

– Derfor vil jeg også i højere grad tage medlemmerne med på råd og spørge, hvad de har brug for, så vi kan gøre en forskel for dem, siger Isabel Brandt Jensen. Hurtig rådgivning, og at det skal være nemt at komme i kontakt med foreningen, er noget af det, som den nye direktør fortsat ser et tydeligt behov for.

– Konkret har vi genetableret front office. Det er også blevet besluttet at styrke den sundhedsfaglige rådgivning, som der over tid er kommet et stigende behov for, forklarer den nye direktør.

Mere politisk indflydelse
Samtidig med ansættelsen af den ny direktør vil Tandlægeforeningen opruste foreningens politiske interessevaretagelse. Det sker ved at oprette en ny stilling som politisk chef. Den nye post skal have ansvar for foreningens politiske indflydelse og varetagelse af medlemsinteresser.

– Vi vil gerne kunne påvirke de politiske beslutninger mere og skaffe mere indflydelse, så vi som branche kommer til at stå endnu skarpere politisk. Især vil vi gerne være på forkant med, hvad der sker på tandlægeområdet på Christiansborg og andre steder, hvor der tages beslutninger om tandlægeområdet, forklarer Susanne Kleist og fortsætter:

– Jeg tror, vi har fundet en stærk organisatorisk model med denne opdeling, som betyder, at vi både har fokus på medlemsservice, drift og faglighed og på at få lagt ekstra vægt på at få sat foreningen og tandlægerne på den politiske dagsorden og få gjort vores interesser som tandlæger tydeligere, siger formanden.

Være på forkant
Stillingen som politisk chef er endnu ubesat. Susanne Kleist forestiller sig, at den skal besættes af en person, som tidligere har beskæftiget sig med politik, og som har gode kontakter på Christiansborg.

– Vi har en politisk vision fra repræsentantskabet, som skal føres ud i livet, og den nye politiske chef skal – i et tæt samarbejde med hovedbestyrelsen og den øvrige ledelse i foreningen – komme med idéer og inputs til, hvordan vi kommer i mål med den og også sætter os på forkant med situationen, siger Susanne Kleist.

Lige netop at være på forkant og vide, hvad der er på vej, bliver vigtigt. Her peger Susanne Kleist på regeringens udspil om en ny tandlægeuddannelse i Hjørring, som dukkede op som et lyn fra en klar himmel i forsommeren. 

– Det er jo en vildt dårlig idé med den tandlægeuddannelse, men det er et godt eksempel på noget, vi godt kunne have tænkt os, at vi havde vidst noget om, før det kom frem, forklarer Susanne Kleist.

Øverst på listen over politiske opgaver for den nye chef bliver, ifølge Susanne Kleist, at Tandlægeforeningen får indflydelse på den nye plan for voksentandplejen, som skulle være på vej.

– Og så skal vi også have fokus på manglen på tandlæger. Vi skal have lagt pres på for at få uddannet flere tandlæger – især specialtandlæger, siger hun.

Stillingen som direktør i Tandlægeforeningen har været ubesat siden februar, hvor den tidligere direktør Joakim Lilholt stoppede.

Blå bog

- Uddannet jurist fra Københavns Universitet i 2007.

- Diplomuddannelse i ledelse fra Syddansk Universitet i 2010.

- Ansat i Tandlægeforeningen siden 1999, hvor hun har arbejdet me bl.a. medlemsrådgivning, GDPR og arbejdsmiljø.

- Har senest været chef for afdelingen for ansatte tandlæger samt HR-chef.