Leder:

Vi vil skabe en stærk forening med dig i centrum

Nu er vi klar til næste skridt i det, som jeg kalder et nyt kapitel. Og til det har vi brug for alle medlemmer, fordi I ved, hvordan Tandlægeforeningen fortsætter med at være foreningen for alle tandlæger, skriver TF-formand Susanne Kleist, der blev genvalgt i november.

Susanne Kleist Leder
Tekst: Susanne Kleist / Foto: Thomas Nielsen

Jeg er både glad og stolt over, at jeg er blevet genvalgt som formand for Tandlægeforeningen. 

Dermed træder jeg ind i min sidste formandsperiode. For om to år har jeg siddet seks år som formand, og så skal der ifølge vedtægterne nye kræfter til. 

I de næste to år vil jeg gøre mit for, at vores forening står stærkt – nu og i fremtiden. Vi skal fortsat være en stærk samarbejdspartner for alle medlemmer gennem hele arbejdslivet. Og hvordan er man så det i dag, hvor vores fag, arbejdsliv og politiske virkelighed er væsentligt forandret? 

Svaret på det spørgsmål kender kun I. 

Vi igangsætter derfor en medlemsundersøgelse i det nye år, hvor vi undersøger, hvad en attraktiv forening er for netop jer. Hvad forventer I? Hvad mangler vi af tilbud på hylderne? Hvad gør vi godt, hvad kan vi blive bedre til? 

Jeg håber, I vil deltage, for det vil gøre os både klogere og være med til at gøre os stærkere. Vi er faktisk allerede tyvstartet med at slibe foreningen til. I årets første måned relancerer vi Tdlnet.dk. Medlemsnettet står centralt i vores service til jer medlemmer, og derfor har det længe været et stort ønske at optimere både design og brugervenlighed. Jeg glæder mig til, at I skal tage det nye site i brug. Jeg tror, det i langt højere grad vil blive et vigtigt redskab i jeres hverdag. 

Hvad forventer I? Hvad mangler vi af tilbud på hylderne?

Vi er på mange måder i gang med en digital transformation, for vi lancerer også en medlemsapp i første kvartal. Appen skal gøre det nemmere for jer at komme i kontakt med rådgivningen og få de svar, I søger. 

Også udadtil er vi i gang med en transformation. Gennemslagskraft er essentielt for en forening som vores. Derfor skal vi være mere offensive og spille en større rolle i det samfund, der omgiver os. Det handler om at tale vores faglighed op og den forskel, vi gør hver eneste dag for tandsundheden og det generelle helbred. Og så skal vi være villige til at påtage os et samfundsansvar. 

Vi er heldigvis godt i gang. Vores tre politiske pejlemærker, der sætter fokus på ulighed i sundhed, sammenhængen mellem mund og krop og tandlægemanglen, er allerede kommet godt i spil. Og med dem i baghånden har vi sat aftryk på både Christiansborg, samarbejdspartnere og offentligheden. 

De første politiske sejre er også allerede tikket ind, og jeg forventer flere – for vi har skabt de organisatoriske rammer for det. 

Nu er vi klar til næste skridt i det, som jeg kalder et nyt kapitel. Og til det har vi brug for alle medlemmer, fordi I ved, hvordan Tandlægeforeningen fortsætter med at være foreningen for alle tandlæger. Jeg håber, I vil bakke op.