Månedens BUT-ydelse:

Diverse

BUT-ydelsen ”Diverse” dækker meget bredt og kan bruges flere gange på samme tand eller tilstand. Læs her, hvordan du bruger ydelsen korrekt. 

Redskaber
Foto: Shutterstock

BAGGRUND:

Mange misforstår, hvordan BUT-ydelsen ”Diverse” skal bruges korrekt. Det er forståeligt, da den er speciel, idet den dækker meget bredt og kan bruges flere gange på samme tand eller tilstand. En sådan mulighed findes ikke andre steder i tilskudsordningerne – hverken for voksne eller i BUT. 

VÆR OPMÆRKSOM PÅ:

Du skal anvende ”Diverse”-ydelsen (kode 263), hvor anden BUT-ydelse ikke dækker. Den honorerer fx vitalitetskontrol, traumekontrol og mindre nødbehandlinger m.m. 

Den kan kun anvendes i forbindelse med anden overenskomstdækket behandling/undersøgelse, fx RTG. Ved omtalte traumebehandling kan den derfor både tages for reponering og fiksation pr. tand. En anden situation, som bliver mere aktuel med udvidelsen af fritvalgsordningen til og med det 21. år, er fx behandling af pericoronitis ved 8-8. Her vil man tage én 263 for ”smertekonsultation” og én 263 for ”behandling tand i frembrud” samt et RTG og/eller en IFB. Det sidste afhænger af det videre forløb. 

OG HUSK:

Behandlingens art skal altid fremgå af regningen, som du kan se af eksemplet overfor – ellers bliver den ikke dækket.

Kilde: Tandlægeforeningens sundhedsfaglige rådgivning

Er du i tvivl eller har behov for yderligere rådgivning, så kontakt Tandlægeforeningen på fagliginfo@tdl.dk