Detaljen:

Mental flugtrute

Et nyt koncept med VR-briller skal virke afstressende og beroligende på patienter med tandlægeskræk. Tandlæge Susanne Dalsgaard har afprøvet VR-brillen på sine patienter i en længere periode og oplever, at det gør dem langt mere afslappede.

VR-brille
Tekst: Kim Andreasen / Foto: Thomas Nielsen

Patienten sidder i tandlægestolen klar til at få trukket visdomstanden ud. Ikke mange patienter føler sig afslappet i sådan en situation. Men i dag er det en helt anderledes afspændt patient. Den VR-brille, tandlægen har sat på patienten, har på et splitsekund bragt hende fra den farlige tandlægestol ind i en fredfyldt skov, hvor solen skinner ned gennem de nyudsprungne bøgeblade. Samtidig har patienten duftet til en fyrretræsolie og fået en lille sten i hånden, som hun skal ligge med under behandlingen.

Brillen, stenene og duften af gran går under navnet VR-Nature. Det er et nyt koncept, som skal virke afstressende og beroligende på patienter med tandlægeskræk. Tandlæge Susanne Dalsgaard har afprøvet VR-brillen på sine patienter i en længere periode, og hun oplever, at det gør dem langt mere afslappede. Hun peger på, at når patienten er rolig, er der mindre stress og pres omkring behandlingen. Det skaber bedre arbejdsforhold for tandlægen. Samtidig giver det patienter, som ellers normalt er bange for at gå til tandlægen, en god oplevelse, som øger chancen for, at de også kommer næste gang, de har et behov for tandpleje.