Årgang 2022:

"Det er vigtigt for mig at have nogle at sparre med"

Mød den nyuddannede tandlæge Kasandra Sandá Joensen fra Aarhus, som har fået fuldtidsjob i privat praksis i Varde.

KASANDRA SANDÁ JOENSEN

KASANDRA SANDÁ JOENSEN

AARHUS

Jeg har fået fuldtidsjob i privat praksis i Varde, hvor jeg starter 4. juli. Jeg fik allerede jobbet tilbage i februar, hvor jeg søgte en stilling, der var slået op i juni sidste år. Jeg var faldet over en artikel i JydskeVestkysten om, at der var tandlægemangel i Varde, og hvor klinikken var med som case. De udtalte blandt andet, at de var interesserede i at få nyuddannede tandlæger. Og da min kæreste kommer fra Esbjerg, og vi gerne vil tilbage til den del af landet, så passede det perfekt at flytte til Varde. 

Jeg fik et rigtig godt indtryk af stedet til jobsamtalen. Det var særligt attraktivt, at der er flere behandlerrum og fire tandlæger ud over mig, som jeg kan sparre med. Det er ret vigtigt for mig som nyuddannet. Og så reklamerede de med, at de var henvisningspraksis for kirurgi, og det er også et område, jeg gerne vil dykke mere ned i. 

Jeg glæder mig til at komme i gang med at lave behandlinger – og få lov til at lave den første krone, da det er længe siden, jeg har arbejdet med det på studiet. Jeg er blevet tandlæge, fordi jeg elsker det håndværksmæssige. Og så tiltaler det mig, at jeg er blevet uddannet til et konkret job. Jeg overvejede også at læse kemi, men der er jobmulighederne efterfølgende ikke særlig veldefinerede. Jeg kan også godt lide, at der er variation i hverdagen med forskellige typer behandlinger og patienter. 

Om 10 år har jeg forhåbentlig rykket mig meget fagligt, men jeg ved ikke, om jeg er blevet specialiseret endnu. Jeg kan godt se mig selv i privat praksis i mange år og har også haft en tanke om at blive klinikejer, men tiden må vise, hvor jeg ender.