Årgang 2022:

Velkommen til faget!

Hvilke arbejdsliv drømmer de nye cand.odont.er om? Og hvorfor er de blevet tandlæger? Mød fem fra den nyudklækkede årgang – og hør, hvad tidligere årgange og arbejdsgivere har af gode råd til dimittenderne.

Dimittender 2022 København
Tekst: Anne Burlund / Foto: Thomas Nielsen

Det er nogle ombejlede cand.odont.er, der netop er dimitteret fra tandlægeuddannelserne i København og Aarhus. En rundspørge, Tandlægebladet har foretaget, viser, at hele 78 % af dimittenderne havde landet et job, allerede inden de stod med deres eksamensbevis i hånden. Og ifølge Tandlægeforeningens seneste mobilitetsundersøgelse er stort set alle nyuddannede tandlæger i arbejde tre måneder efter sidste eksamen. 

Der bliver efter alt at dømme nok at se til for de nye tandlæger i fremtiden. Både i privat praksis og i den kommunale tandpleje er der mangel på arbejdskraft. 

Ifølge beregninger vil der være 15 % færre erhvervsaktive tandlæger i 2030 end i 2006. Vi har spurgt en række nyudklækkede tandlæger, hvad der har været vigtigt for dem i valget af deres første job, og hvilke drømme og forventninger de har til deres arbejdsliv. Mød dem på de næste sider, hvor en række unge tandlæger og arbejdsgivere også giver de nye dimittender en håndfuld gode råd med på vejen.

Mød de fem nyudklækkede tandlæger fra årgang 2022 her:

Emil Søberg Karlsen: "Jeg glæder mig til at arbejde sammen med kompetente kollegaer"

Nasim Shiripour: "Jeg vil være god først og hurtig bagefter

Ban-Mai Mong Phan: "Jeg har bevidst søgt job uden for det centrale København"

Reda Salim Abd Al-Hassan: "Det håndværksmæssige har altid ligget mit hjerte nær"

Kasandra Sandá Joensen: "Det er vigtigt for mig at have nogle at sparre med"

Læs arbejdsgivernes god råd her

Få DO'S & DON'TS fra årgang 2020 og 2021 her