Er du nyuddannet? Så brug Tandlægeforeningen

Få gode råd fra Afdelingen for ansatte tandlæger og læs om de kurser, Tandlægeforeningen tilbyder til dig som nyuddannet tandlæge.

Dimittender 2022 København 4
Foto: Thomas Nielsen

Afdelingen for ansatte tandlæger giver her en række gode råd til dig, der er nyuddannet: 

 • Send din kontrakt til os 
  Din ansættelseskontrakt er helt grundlæggende for dit arbejdsliv. Vi anbefaler derfor, at du har din kontrakt på plads, før du starter i dit nye job. Som nyuddannet kan du få specialiseret juridisk bistand om løn og ansættelsesvilkår, og vi tilbyder at gennemgå din kontrakt, inden du skriver under. Så send den til os – så gennemgår vi den for dig. 

 • Få vurderet din løn 
  Vi ved helt præcist, hvad din markedsværdi er ude i den virkelige verden. Tøv derfor ikke med at kontakte os for at få vurderet din løn. Hvis du er kommunalt ansat tandlæge, kan vi faktisk varetage lønforhandlingen på dine vegne. 

 • Opgør løbende dine superviserede timer 
  Som nyuddannet tandlæge skal du arbejde under supervision. Det er derfor vigtigt, at du til en ansættelsessamtale spørger ind til, hvem der superviserer dig, og at I generelt taler om det at have en nyuddannet tandlæge på klinikken. Vi anbefaler, at du løbende opgør dine superviserede timer og beder din arbejdsgiver om at udfylde blanketten fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Disse blanketter skal indsendes til Styrelsen, når du skal søge om tilladelse til selvstændigt virke.

 

Tandlægeforeningen udbyder også en række kurser til nyuddannede:

 • Forstå ydelsessystemet i voksentandplejen 
  Ydelserne i tilskudssystemet kan være lidt af en jungle, så dette kursus giver dig en indføring i, hvordan ydelserne skal forstås og bruges korrekt. 

 • Det nye i praksis – del I og II 
  Dette kursus er et must for alle nye tandlæger. Bliv klogere på de forhold og regler, du som nyuddannet tandlæge skal ud og arbejde under, herunder løn og ansættelsesvilkår, kendskab til branchen, dit nye ansvar som autoriseret sundhedsperson og meget mere. På kurset kan du også få svar på alle de spørgsmål, der rumsterer i hovedet som ny i tandplejen, så deltag gerne i kurset det år, som du er blevet færdiguddannet. 

 • Tre faglige temadage: fortandplast & bonding, okklusion & kæbeled og fast protetik 
  Som nyuddannet er du stærk teoretisk, men mangler erfaring. På disse kurser får du derfor praktiske fif og tricks med hjem, som er lige til at gå i gang med i dit nye job. Alle tre temadage er udviklet særligt til nyuddannede, og de er tilrettelagt med intervaller, som betyder, at du kan nå at komme tilbage til klinikken for at arbejde med det, du har lært indimellem kurserne.

Du kan læse mere om Tandlægeforeningens kurser og tilmelde dig på Tdlnet.dk