Leder:

Stort velkommen til vores nye kollegaer

Formanden for Tandlægeforeningen, Susanne Kleist, byder landets nyuddannede tandlæger velkommen. 

Susanne Kleist leder
Tekst: Susanne Kleist / Foto: Les Kaner

Denne tid på året er altid særlig i Tandlægebladet. Det er nemlig en fornøjelse at blade om til de sidste sider og se ansigterne på alle vores nye kollegaer. 

I år bliver mere end 120 færdige som tandlæger. Og jeg vil gerne sende et stort tillykke til hver enkelt af jer og et lige så stort velkommen til vores fællesskab her i Tandlægeforeningen. 

Vi er rigtig mange, der ser frem til at arbejde sammen med jer. For lad os bare være ærlige – vi har brug for jer. 

Sjældent har ledigheden været så lav, og det giver jer nogle gunstige vilkår på arbejdsmarkedet. 

Lykken på arbejdsmarkedet ligger ikke nødvendigvis i og omkring København og Aarhus

Men tænk jer godt om. Lykken på arbejdsmarkedet ligger ikke nødvendigvis i og omkring København og Aarhus. Tværtimod kunne man sige – hvis man skal stille det lidt hårdt op. 

Ofte er det klinikkerne ude i det ganske land, der kan tilbyde fordelagtige vilkår, hvor fleksibilitet, løn, faglig sparring og patientgrundlag går op i en højere enhed. Så hvis jeg skulle sende et godt råd videre, ville det bestemt være, at I skal være åbne, nysgerrige, og I skal turde gribe muligheden for et job uden for de større byer. 

Nysgerrighed er i det hele taget vigtigt i jeres fremtidige arbejdsliv. For I skal bibeholde den faglige nysgerrighed, der har ført jer gennem jeres studie. Det sikrer fortsat faglig udvikling, og det tror jeg er nøglen til at bevare arbejdsglæden gennem et langt arbejdsliv. 

Brug også den nysgerrighed i vores fællesskab i Tandlægeforeningen. Ræk ud og engagér jer. Det kan være i fagpolitik, i et fagligt selskab eller i det online fællesskab, som vi har etableret til jer nyuddannede. Her kan I erfaringsudveksle om alt fra faglige problemstillinger til de spørgsmål, der presser sig på, når man er ny og starter sit arbejdsliv. Forummet er jeres og kun jeres. For der er kun adgang for tandlæger, der er blevet færdiguddannet indenfor de sidste fem år. Du kan læse mere på side 646. 

Men gør nu også brug af alle de medlemstilbud, som foreningen har. Det er derfor, vi er her. Tag imod tilbuddet om at få jeres kontrakt læst igennem, udnyt jeres allerede oprettede profil på Dentaljob.dk og brug os til at blive klog på ferieregler, ret til selvstændigt virke, ydelser og meget mere. 

Og så skal I huske, at bag jer står en hel forening, der meget gerne vil hjælpe jer godt videre, og som glæder sig til at inkludere jer i et stærkt sammenhold på tværs af alle sektorer. For sammen er vi stærkest. 

Stort velkommen.