Leder:

Lad os sammen få banket rusten af

Vi skal simpelthen have banket rusten af vores 150-årige fællesskab og få motoren smurt, så den har mange kilometer i sig endnu, skriver Susanne Kleist i årets sidste leder.

Susanne Kleist beskåret
Tekst: Susanne Kleist, formand for Tandlægeforeningen / Foto: Les Kaner

I kender måske øvelsen. Man vælger et kort, hvor der er et generisk billede på. Det kan være en efterårsskov, en motorvej eller en solopgang. 

Øvelsen er at vælge et billede, som man synes symboliserer eller beskriver en bestemt ting. Netop den øvelse indledte vi med, da hovedbestyrelsen den sidste lørdag i november inviterede Tandlægeforeningens repræsentantskab til Fagpolitisk Temadag i Nyborg. 

Og lad mig bare skynde mig at sige. Der kom mange sjove historier ud af billederne, da de 60 fremmødte fra repræsentantskabet skulle bruge billederne til at beskrive Tandlægeforeningen. 

Der var masser af ord om et vigtigt og stærkt sammenhold, men der var også billedet af den rustne bil, der trængte til reparation, den fine, men lukkede port og isbjerget, hvor kun toppen var synlig. 

Vi må konstatere, at der er ting, der skal udbedres

De tre billeder indrammer fint dagens fokus – vi havde nemlig vores forening på værksted til et fuldt servicetjek, for vi må konstatere, at der er ting, der skal udbedres. 

Der er desværre for mange medlemmer, der ser foreningen som en lukket port. Og mange medlemmer, der slet ikke ser alt det, foreningen kan og gør. For dem er det kun toppen af isbjerget, der er synlig. 

Derfor debatterede vi, hvordan vi åbner foreningen, hvordan vi skaber et tidssvarende og relevant fællesskab og synliggør det store arbejde, der hver eneste dag bliver lavet for at hjælpe jer medlemmer, og sikrer, at alle har et godt og sikkert arbejdsliv. Jeg tror, det var en øjenåbner for mange, at de fik præsenteret et overblik over alle de services, som foreningen tilbyder. 

Der kom mange konkrete forslag på bordet ift. det videre arbejde, og hovedbestyrelsen har nu en lang liste med forslag, som vi skal arbejde videre med i tæt samarbejde med alle foreningens regioner. Det handler bl.a. om medlemsarrangementer, kurser, en eventuel opdatering af kontingentstrukturen og et fokus på at få unge engageret i foreningen. Alt det ser jeg frem til at fortælle mere om.

Allerede dagen efter tog vi det første skridt til fremtidens fællesskab. Her holdt vi ekstraordinær generalforsamling, og det blev besluttet, at det ikke længere skal være obligatorisk for medlemmer ansat i privat praksis at tegne en erhvervsudygtighedsforsikring. Jeg tror på, at det var en vigtig og nødvendig beslutning for vores fællesskab. 

Lige om lidt er det 2024, og for mig er det helt tydeligt, hvor mit og hovedbestyrelsens fokus kommer til at være det kommende år. Vi skal simpelthen have banket rusten af vores 150-årige fællesskab og få motoren smurt, så den har mange kilometer i sig endnu. 

Jeg vil gerne slutte med at takke de 60 kollegaer, der mødte op i Nyborg og bragte en masse engagement og energi ind i arbejdet for at fremtidssikre fællesskabet. Sammen er vi uden tvivl stærkest.