Leder:

Vi tager hånd om de nyuddannedes faglige udvikling

Tandlægeforeningen lancerer nu et samlet og delvist gratis uddannelsesforløb over halvandet år til alle vores nyuddannede medlemmer, lyder det fra TF-formand Susanne Kleist.

Susanne Kleist Leder
Tekst: Susanne Kleist, formand for Tandlægeforeningen / Foto: Thomas Nielsen

Der er især én opgave, som jeg holder meget af som formand. Det er at møde alle vores nye kollegaer og byde dem velkommen til vores fællesskab. 

Det er så inspirerende at se dem afgive tandlægeløftet og mærke den glæde og begejstring, de føler for fremtiden og kommende faglige udfordringer. 

Ude på klinikkerne står vi klar til at tage imod dem. Ledigheden er fortsat lav, og vi har brug for en generation af unge tandlæger, der har mod på at søge ud og væk fra de store byer. 

En opfordring, som jeg har sendt videre til vores nye kollegaer med budskabet om, at de også har rig mulighed for et spændende arbejdsliv med gunstige vilkår, når det kommer til løn, fleksibilitet og faglig sparring uden for de store byer. 

For som faglig organisation er vi bevidste om vores ansvar. 

Vi har en klar ambition om, at vi som jeres forening tager ansvar for fagligheden og arbejdslivet ude på klinikkerne, at vi sikrer, at I har den gode arbejdskraft, I har brug for, men også at de unge får den støtte, de har brug for, så de får en god start på et forhåbentligt langt og godt arbejdsliv. 

Af samme grund har vi gennem flere år arbejdet for en formaliseret turnusuddannelse, men vi kan ikke sidde på hænderne og vente på, at vi når i mål.

Derfor tager vi nu selv et initiativ, og lancerer et samlet og delvist gratis uddannelsesforløb over halvandet år til alle vores nyuddannede medlemmer. 

Tandlægeforeningen har flere tilbud på hylderne, hvis arbejdslivet bliver svært

Det er et helt unikt forløb, fordi det er skræddersyet til at udbygge både kliniske færdigheder, viden om særloven, tilskudsordninger, journalføring – med andre ord alt det, man møder på klinikken, så man kan blive klædt godt på til et nyt arbejdsliv.

Netop det gode arbejdsliv har der været fokus på den seneste måned. Og vi må desværre konstatere, at vi står overfor nogle udfordringer. Derfor vil jeg også gerne opfordre jer alle til at holde øje med vores nye kollegaer, støtte dem, når det er nødvendigt og huske på, hvor overvældende det er at starte på sit arbejdsliv.

Husk, at Tandlægeforeningen har flere tilbud på hylderne, hvis arbejdslivet bliver svært, og der er brug for en håndsrækning. Medlemmer har altid mulighed for at få gratis psykologhjælp og erhvervspsykologisk rådgivning.

Klik ind på TandlægeTryghed.dk og vælg menuen ”Støttefonden”, ligesom PFA også har en række relevante forebyggende tilbud. I kan altid kontakte Tandlægeforeningens afdeling for ansatte tandlæger eller afdeling for klinikejere for at høre mere om mulighederne.

Et stort velkommen til vores nye kollegaer, og lad os sammen give dem en god start på deres arbejdsliv.