Detaljen:

Hvide fordomme

Et stigende antal patienter efterspørger et ”Hollywood-smil”. Men der hersker desværre mange fordomme og meget uvidenhed på området, lyder det fra Kira Maja Furland, Nordic Professional Educator/KOL Manager ved Philips og underviser på Københavns Universitet.

TB2024 04 Detaljen
Tekst: Anne Burlund

I det store glasakvarie, der er hævet over gulvet, gør Kira Maja Furland klar til dagens første livebehandling. Vi er til Tandlægeforeningens Årskursus, der som noget helt nyt giver de 1.700 deltagere mulighed for at overvære en række livebehandlinger. Dagens første skal udforske kunsten og videnskaben bag tandblegning. Hvordan foregår processen trin for trin? Hvad kan man opnå, og hvilke forholdsregler og kontraindikationer skal man kende?
Et stigende antal patienter efterspørger nemlig et ”Hollywood-smil”. Men der hersker desværre mange fordomme og meget uvidenhed på området, lyder det fra Kira Maja Furland, Nordic Professional Educator/KOL Manager ved Philips og underviser på Københavns Universitet.


Tandblegning er en ureguleret jungle, hvor myndighederne ikke i tilstrækkelig grad kontrollerer, hvem der udbyder og udfører behandlingerne. EU-regulering sikrer dog, at det kun er tandlæger, der må anvende produkter med en brintoveriltekoncentration over 0,1-6 %. Det betyder blandt andet, at moderne tandblegning ikke slider mere på tænderne end fx et glas juice eller cola. Kira Maja Furland kæmper derfor for at ændre opfattelsen af tandblegning, da det er et forholdsvis lille indgreb, der kan gøre en meget stor forskel for patienten. Og derfor er det vigtigt, at de personer, der ønsker en tandblegning, kan få det under sikre og kontrollerede forhold. 

I akvariet er sessionen ved at blive rundet af med et godt behandlingsresultat. 
Patienten er gået ni nuancer ned – fra A3 til BL4 på Vitaeskalen. Kira Maja Furland er tilfreds og håber, at tilhørerne har fået rykket lidt ved deres holdning til tandblegning.