Et døgn med:

"Endelig kan jeg bruge alt det, jeg har lært"

Tag med nyuddannede Sille Stubkjær Larsen på hendes første job i Aalborg Kommunale Tandpleje.

TB2024 09 Et Døgn Med
Tekst: Kim Andreasen

SILLE STUBKJÆR LARSEN

Tandlæge, Aalborg Kommunale Tandpleje

06.15

/ Vækkeuret ringer, og jeg står op til min første rigtige arbejdsdag som uddannet tandlæge. Aftenen før har jeg smurt madpakke, så jeg ikke skal gøre det her til morgen. Inden jeg cykler afsted, sidder jeg lige og læser lidt op på nogle procedurer og behandlinger.

07.30

/ Jeg cykler hjemmefra. Mit nye arbejde i Aalborg Kommunale Tandpleje ligger på den anden side af Limfjordsbroen i Nørresundby – blot 2 km fra vores nye lejlighed. Det er en flot cykeltur, hvor jeg ser solen stå op over Limfjorden. Indtil for nylig boede jeg i Aarhus, hvor jeg også er uddannet. Jeg er oprindeligt fra Nordjylland, og det er min kæreste også. I stedet for at bruge lang tid på at pendle synes jeg, at det både i tid og penge bedre kunne svare sig at flytte tæt på min nye arbejdsplads. Det er så dejligt med cykelturen om morgenen og hjem igen, så jeg får lidt frisk luft og motion.

07.45

/ Ankommer til mit nye arbejde på kommunens største klinik. Jeg har glædet mig meget til at komme i gang, dog er jeg lidt nervøs og spændt. Jeg har søgt job kommunalt, da jeg længe har følt, at det er det rigtige match for mig, og at det er her, mine kompetencer kommer godt i spil. Det, der bl.a. er givende ved at arbejde med børn og unge, er, at man lærer dem nogle gode vaner fra start. Dermed bidrager jeg til sundhedsfremme og -forebyggelse. Det tiltaler mig også, at der i den kommunale tandpleje er gode muligheder for at udføre en bred vifte af behandlinger.

08.00

/ Til en start får jeg en introduktion til klinikken og bliver oprettet i mail- og journalsystemet. Jeg møder min mentor – en erfaren tandlæge – som det er meningen, jeg primært skal følge og kigge over skulderen de første 14 dage.

10.00

/ Formiddagspause. Jeg drikker en kop kaffe og spiser min formiddagsmad sammen med mine nye kollegaer. På den store klinik er der mange forskellige fagområder, og aldersmæssigt er der også stor forskel. Det synes jeg er positivt.

10.20

/ Jeg kigger min mentor over skulderen, mens hun udfører en række undersøgelser. Jeg bliver også præsenteret for journalsystemet.

12.30

/ Der er frokostpause. Jeg finder ud af, at mine kolleger er gode til at lave forskellige sociale arrangementer – bl.a. taler vi om, at det kunne være sjovt at prøve et escape room sammen. Jeg vægter sociale aktiviteter på arbejdspladsen højt, så det er jeg glad for at høre. Jeg får også en flot velkomstbuket.

13.00

/ Efter frokost får jeg selv lov til at udføre to statusundersøgelser – mine første undersøgelser som ansat. Det går fint, selv om jeg ikke er så hurtig her i starten. Jeg er så glad for endelig at kunne bruge alt det, jeg har lært.

17.00

/ Jeg har fri for i dag. Mandag er min lange arbejdsdag. Der er mange nye indtryk, der skal fordøjes, men jeg synes, det var en god dag, og at jeg blev godt modtaget. Det er klart, at man som helt ny skal begynde stille og roligt, men jeg glæder mig også til at få mine egne patienter i nær fremtid og få fingrene i tandlægefaget.

17.15

/ Efter en lang første arbejdsdag kommer jeg hjem. Min kæreste har forberedt aftensmad. Mens vi spiser, fortæller jeg om, hvordan min dag har været, og de mange nye indtryk. Vi går en aftentur for at udforske vores nye by. Jeg er sikker på, at vi kommer til at få det godt her.

22.30

/ Aftenen bliver brugt på sofaen foran fjernsynet. Jeg er egentlig ikke så træt, som jeg havde forventet oven på første arbejdsdag. I løbet af aftenen læser jeg op på nogle procedurer, så jeg er klar til en ny arbejdsdag.