ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Særlov: Har du besluttet dig?

Den 1. juni træder den såkaldte særlov i kraft. Tandlægebladet har spurgt tre tandlæger, om de har besluttet sig for, hvordan de vil stille sig. Læs deres overvejelser her. 

myndighedskrav arbejdsglæde
Tekst: Gitte Almer Nielsen / Illustration: Julie Asmussen
 

Henrik Maltbæk Jensen, Aalborg

 
Jeg har ikke besluttet mig endnu. Jeg er mere i tvivl i dag end før medlemsmødet. Når man får fordele og ulemper belyst, så er det lidt som valget mellem pest og kolera. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal komme frem til en beslutning. Men jeg må tage et kig ind i krystalkuglen og vurdere, hvad jeg har det bedst med som ny klinikejer. I bund og grund bliver vi som stand ikke behandlet særlig pænt.
 

Det er et smart træk fra ministeriets side. De har knægtet os godt og grundigt ved at stille os i denne her svære situation. Jeg kan være bekymret for, at det kommer til at skabe splittelse mellem os tandlæger – det ene hold mod det andet. Jeg synes ellers, vi har været gode til at holde fast i en faglig samhørighed.

 


Rikke Wedell Nielsen, Løgstør

 
Nej, vi har ikke besluttet os.
Det er en ekstremt svær beslutning, fordi man ikke ved, hvad fremtiden bringer. Men vi er gået i tænkeboks, og vi skal have sat os ned og regnet på, hvad der giver mening, og så må man jo også gøre op med sig selv, hvad ens mavefornemmelse siger.
 

Vi har været klinikejere i fem år, så vi har også en økonomi at tage hensyn til. Jeg fortryder ikke, vi blev ejere, men det her er ikke lige det, vi regnede med. Vi har haft masser af udfordringer de sidste fem år fx med implementeringen af de nationale kliniske retningslinjer, og det har været et kæmpe arbejde at få det til at køre. Og så smider nogle politikere det hele på gulvet. Vi håbede på, at tiden var kommet til arbejdsro.
 

 


Steffen Rahbek, Brønderslev

 
Vi har besluttet os.
Men det har været en svær beslutning, fordi man ikke kan gennemskue konsekvenserne.
 

Vi overvejer faktisk stadig forskellige muligheder. Vi er en stor klinik med to ejere og både tandlæger og tandplejere, så vi kunne eventuelt dele klinikken mere op. Men det ville også give en masse bøvl.
 

Jeg er meget frustreret over situationen. Ikke så meget, at de vælger at skære ned. Det kan vi ikke gøre det store ved. Men jeg synes, det er dybt frustrerende, at vi skal svines til i dagspressen og blive udsat for mistænkeliggørelse. De kan tage pengene, men hvorfor skal de også tage vores stolthed?

 

 

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE