ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

STPS: 99 % af tandlægerne har styr på det

Der er styr på tingene på stort set alle danske tandklinikker. Det forventer Karsten Bech, der er sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, forud for de første risikobaserede tilsyn i slutningen af marts.

Risikobaseret tilsyn
Illustration: Julie Asmussen

Der er blevet talt meget om det. Forberedt meget. Og nu starter det altså. Den 27. marts bliver det første risikobaserede tilsyn foretaget på en tandklinik i Region Midtjylland.

I alt 17 tandklinikker har fået brev om, at de er udtaget til et tilsyn. Det fortæller Karsten Bech, sektionsleder og overlæge hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Størsteparten af klinikkerne er udvalgt helt tilfældigt, mens to til tre stykker er valgt, fordi de ikke har meldt en virksomhedsansvarlig tandlæge.

Tandlægerne har fået talt det risikobaserede tilsyn op, og jeg synes, de skal tage det roligt

KARSTEN BECH, SEKTIONSLEDER, STYRELSEN FOR PATIENTSIKKERHED 

Det har ikke undgået sektionslederens opmærksomhed, at danske tandlæger har et anstrengt forhold til det risikobaserede tilsyn. Men det skal ikke være en politiundersøgelse, påpeger han og kalder det i stedet en gensidig læreproces, hvor dialog er den drivende kraft.

- Tandlægerne har fået talt det risikobaserede tilsyn op, og jeg synes, de skal tage det roligt. Jeg forventer, at op mod 99 % af tandlægerne har styr på det, og at det derfor kun er et meget lille fåtal, der ikke lever op til målepunkterne. Min egen erfaring er, at danske tandlæger har styr på tingene, og jeg tror, at man nærmest kan fornemme, om det fungerer, som det skal, når man åbner døren til en klinik. Uanset om det er en offentlig eller privat klinik, konkluderer Karsten Bech. 

”Vi er presset”
Ambitionen er at gennemføre tilsyn på 100 tandklinikker i år, og det bliver både private, kommunale, regionale og statslige klinikker, understreger Karsten Bech. Han forklarer, at offentlige klinikker vil blive valgt på samme grundlag som de private, og at en del af udvælgelsen også vil ske af praktiske årsager.

- Hvis vi sender en tilsynsenhed til Fyn, så kommer vi også til at besøge flere tandlæger i området, når vi alligevel er der, fortæller Karsten Bech og erkender, at der er lang vej til de 100 klinikker.

- Vi er lidt pressede. En tilsynsenhed består af to personer, og den ene skal altid være en tandlæge. Lige nu har vi tre tandlæger, men vi har ikke kunnet få besat den sidste stilling. Vi håber, det lykkes inden sommeren, fortæller han.

Styrelsen for Patientsikkerhed planlægger nye møder om det risikobaserede tilsyn hen mod sommeren.

Læs mere på TDLnet.dk 

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE