ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Nyhed:

Svante Twetman får Millerprisen

Svante Twetman, professor emeritus ved Københavns Universitet, har modtaget Millerprisen på den svenske tandlægeforenings odontologiska riksstämma. Med prisen følger 80.000 SEK. Miller-prisen er opkaldt efter amerikaneren Willoughby Dayton Miller, som udgav bogen Die Mikroorganismen der Mundhöhle på tysk i 1889. Bogen udkom på engelsk året efter.

– Med sin kemoparasitære cariesteori lagde han grunden til vores moderne forståelse af caries’ ætiologi, siger Svante Twetman, der er professor emeritus ved Københavns Universitet.

Den 71-årige Svante Twetman mener, at han får Miller-prisen, fordi han er gået i Millers fodspor, og han understreger, at prisen tildeles for det arbejde, som han lavede, mens han var tilknyttet Tandlægeskolen i København.

– De forskergrupper, som jeg har haft det privilegium at lede gennem årene, har konsekvent arbejdet med forskellige metoder til at forebygge caries. På det seneste har vi sat fokus på mulighederne for at modvirke en sygdomsrelateret ubalance (dysbiose) i det orale mikrobiom, som er en del af det komplekse økosystem i mundhulen. Forhåbentlig vil det øge vores evne til at forblive sunde, forklarer han til Tandläkartidningen.

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE