Ændringer i danskernes kostvaner i perioden 1985-1995
Generelt har danskernes kostvaner kun ændret sig lidt inden for de sidste 10-15 år, omend visse grupper af befolkningen har ændret deres kost markant. Set fra et ernæringsmæssigt synspunkt er der sket en reduktion i kostens fedtindhold fra ca. 44 til 38%, og en stigning i kostens kulhydratindhold fra 42 til 46%. Samtidig viser undersøgelser at vi oftere sætter tænderne i kager, slik og chokolade i dag end for 10 år siden. Det er især skolebørnene der har et højt sukkerindtag. En nylig undersøgelse har vist at tandsundheden i den danske befolkning er blevet bedre i løbet af de sidste 20 år. Set i lyset af det relativt høje sukkerforbrug og stigningen i indtaget af søde sager er en positiv udvikling i tandsundheden derfor meget opmuntrende. Dog udgør gruppen af skolebørn der både har de højeste sukkerindtag og de højeste cariesincidenser, fortsat en risikogruppe.