NY START:

Jesper Grønkjær er fra Thisted – og så tænkte jeg: ”Ja, hvorfor ikke?”

Det var Jylland, der trak det længste strå, da Sagar Deb skulle i gang med livet som tandlæge. Her kunne han få den faglige udvikling, han drømmer om.

Sagar
Tekst: Anne Burlund / Foto: METTE JOHNSEN

 

CV - SAGAR DEB

30 år

FRA Studerende ved Tandlægeskolen i København

TIL Ansat hos tandlægen.dk i Thisted

Du flyttede til Thisted i Nordjylland, selvom du havde et jobtilbud i København, hvor du boede. Hvorfor?

 

– For tre-fire år siden var det helt udelukket at flytte til Jylland. Men jeg har altid gerne villet prøve mine grænser af og kaste mig ud, hvor jeg ikke kan svømme. De seneste år har jeg overvejet, om jeg skulle arbejde i udlandet, fx Australien, hvor jeg har familie. Men så tænkte jeg på Jylland, hvor jeg kun havde været et par gange i hele mit liv. Og så fik jeg et jobtilbud i Thisted og kunne huske, at fodboldspilleren Jesper Grønkjær er fra samme by, og så tænkte jeg: ”Ja, hvorfor ikke?”

Men hvad er det, Thisted kan?

– Det er sindssygt vigtigt for mig, at jeg kan udvikle mig i mit arbejde. Jeg vil gerne være den bedste inden for mit felt. Derfor var det også afgørende for mig, at jeg fra start kunne få meget ansvar og udvikle mig. Jobbet i Thisted, der er en del af tandlægen.dk, kunne give mig en række kurser – selv som nyuddannet. Det er med til at opkvalificere mig og sikrer, at jeg holder mig up to date.

Hvilke betænkeligheder havde du ved at flytte til den anden ende af landet?

– Jeg kendte ingen, da jeg flyttede herover. Så jeg tænkte en del over, hvad jeg skulle få fritiden til at gå med – og hvordan folk mon ville være. Om jeg ville kunne vænne mig til at bo i provinsen. Men det er, hvad man gør det til, og jeg synes faktisk, at det går fint. Jeg er begyndt at gå til triatlon, fordi jeg gerne ville lære de lokale at kende – og så fordi jeg ikke kan lide at svømme. Så er der bare noget i mig, der siger, at så er det da det, jeg skal!

Hvordan er du blevet taget imod?

– Jeg er blevet taget godt imod af mine kollegaer, og vi har det rigtig hyggeligt sammen på klinikken. Men jeg kan godt savne det pulserende liv i København. Før jeg startede, var jeg meget ærlig over for min chef og sagde, at jeg ville flytte tilbage til København, hvis jeg ikke faldt til. Men indtil videre går det meget godt, og jeg har ikke sagt op endnu! Jeg kan mærke, at patienterne værdsætter mig og efterspørger, at jeg er der næste gang, de kommer.

Hvad motiverer dig som tandlæge?

– At ingen skal kunne sætte en finger på mit arbejde. Det er også lidt ambivalent, da jeg ikke vil lave behandlinger, jeg ikke er god til – så hellere henvise én gang for meget end én for lidt. Men jeg er meget nysgerrig som person, så jeg vil gerne lære og kigge over skulderen, indtil jeg føler, at jeg er kompetent nok til at udføre behandlingen. Jeg læser også artikler og ser videoer på sociale medier for at udvikle mig.

Den menneskelige relation motiverer mig også – at tale med patienterne og forstå, hvad de har brug for i den konkrete situation. Jeg har prøvet, at patienter står med tårer i øjnene, fordi de er glade for behandlingen både fagligt og menneskeligt. Her i Thisted er mange patienter underbehandlede, så der er noget at tage fat på. Ofte handler det også om at finde frem til den bedste behandling, hvis en patient ikke har så mange penge. At finde en løsning, der både er fagligt forsvarlig og tilgodeser patientens økonomi.

I Ny Start går Tandlægebladet tæt på skift i (arbejds)livet som tandlæge. Hvis du selv eller en kollega står overfor et karriereskift eller en omvæltning, som du har lyst til at fortælle om, hører redaktionen gerne fra dig på TBredaktion@tdl.dk