NY START:

"Det har været en rigtig god måde at blive klinikejer på"

Thomas Winther har taget springet fra privatansat til medejer af en etableret klinik. Læs hans overvejelser om at blive partner i et klinikfællesskab med to rutinerede klinikejere i denne måneds Ny Start.

Thomas Winther
Tekst: LOUISE BOLVIG HANSEN / Foto: NIELS HOUGAARD

Thomas Winther

29 år

FRA Ansat på privatklinik i Vejen

TIL Medejer af Tandlægerne Vase, Sommerset og Winther

Hvad fik dig til at tage springet og blive partner?
– Jeg har i nogle år vidst, at jeg gerne vil være selvstændig, og så bød muligheden sig for at købe mig ind i klinikken og blive partner. Jeg var lidt spændt i starten, da jeg ikke kendte det store til klinikken eller partnerne, men det har været utrolig nemt at danne samarbejde med de andre, og jeg må sige, at det faktisk er virkelig rart at være flere om det. Det har været en rigtig god måde at blive klinikejer på og lettere end at starte en klinik fra bunden selv.

Hvorfor faldt valget på lige netop den klinik?
– Det handlede om tid og geografi. Jeg er bosat i Vejle privat, og det passede med, at vi havde familieforøgelse i januar, så det var en kærkommen måde at komme tættere på.

Men hvorfor partnerskab og ikke din egen klinik?
– Oprindeligt ville jeg gerne have mit eget, så jeg havde ikke gjort mig nogle tanker om partnerskab. Andelen havde været til salg i nogen tid, og jeg tænkte først, at det ikke var noget for mig. Men jeg undersøgte det nærmere, og det virkede bare som det helt rigtige. Det handlede bl.a. om geografien, og at tidspunktet passede utrolig godt ind i mit privatliv. Og jo mere jeg overvejede det, desto flere fordele kunne jeg se i forhold til at indtræde i et partnerskab med to rutinerede kollegaer. Den altafgørende faktor i sidste ende var, at jeg kom godt ud af det med de andre partnere, og i dag kunne jeg ikke forestille mig det anderledes. 

Spillede den nye særlov en rolle i dine overvejelser om klinikejerskab?
– Det har ikke været udslagsgivende, men det var med i mine overvejelser. Jeg har kigget en masse budgetter igennem fra den tidligere tandlæge. Men jeg har arbejdet under særloven som almindelig tandlæge, og der var ikke den store forskel rent driftsmæssigt, så jeg tog det egentlig ret roligt. Man lever jo under den, om man er ansat eller klinikejer.

Hvordan har dit liv forandret sig, siden du startede op i klinikken?
– Jeg synes, det giver en anden ansvarsfølelse over for patienter, at man ved, at det kun er en selv, som står på mål. Det kan jeg godt lide. Det er blevet noget helt andet og meget mere afslappende at gå på arbejde, når man selv kan vælge, hvordan ens dagligdag skal forløbe. Det kunne måske godt være bedre timet i forhold til småbørn derhjemme, men friheden til at planlægge mit eget arbejde har til gengæld også givet mere fleksibilitet til familielivet.

Er det en drøm, som er gået i opfyldelse? – Ja det er det! Jeg var meget forventningsfuld, da jeg gik ind til det, og jeg er kun blevet positivt overrasket på alle parametre.

Hvad har været de største udfordringer?
– Det har nok været at sætte sig ind i alt det skriftmæssige. Tidligere handlede mit job udelukkende om tandarbejdet, men nu sidder jeg også med administrativt arbejde og personalet. Der kommer en masse nye opgaver til, som jeg ikke ved noget om eller er uddannet til at varetage. Det går der selvfølgelig noget ekstra tid med, i forhold til da jeg bare var ansat, men jeg synes absolut, at det er det hele værd.

CV

 • 2013
  Uddannet fra Tandlægeskolen i Aarhus
 • 2013-2015
  Ansat i privat praksis i Vejle
 • 2015-2017
  Ansat i privat praksis i Give
 • 2017-2018
  Ansat i privat praksis i Vejen
 • 2019
  Medejer af Tandlægerne Vase, Sommerset og Winther

I NY START går Tandlægebladet tæt på skift i (arbejds)livet som tandlæge. Hvis du selv eller en kollega står overfor et karriereskift eller en omvæltning, som du har lyst til at fortælle om, hører redaktionen gerne fra dig på TBredaktion@tdl.dk